Τι να κάνετε δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Η Ελένη Βιτάλη τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη στη Γλυφάδα, στο Ίλιον διοργανώνεται φεστιβάλ τζαζ μουσικής, στην Ακαδημία Πλάτωνος παρουσιάζεται έναν ιδιαίτερο φεστιβάλ κινηματογράφου και στο Μαραθώνα διοργανώνεται ένα φιλανθρωπικό διήμερο τουρνουά μπάσκετ.

Φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ακαδημία Πλάτωνος

Για πρώτη φορά το No Budget Films Festival καλωσορίζει το κοινό στον ανοιχτό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος από τις 6-8 Σεπτεμβρίου για να μοιραστεί νέες αλλά και παλαιότερες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Αυτές αν και δεν χρηματοδοτήθηκαν από ιδιωτικούς ή κρατικούς φορείς κατάφεραν να ολοκληρωθούν αποδεικνύοντας πως το πρώτο και βασικό συστατικό για τη δημιουργία μιας ταινίας είναι η αγάπη και η πίστη του δημιουργού της σ ’αυτήν.

Μοναδικός στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή και η υποστήριξη ταινιών από όλα τα κινηματογραφικά είδη, χωρίς αυτές να εντάσσονται σε κάποιο διαγωνιστικό πλαίσιο. Τις ταινίες θα πλαισιώσουν ομιλίες, workshop και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Η Ελένη Βιτάλη τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στη Γλυφάδα

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η μία και μοναδική Ελένη Βιτάλη τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019 στην Γ' μαρίνα Γλυφάδας. Στη σκηνή μαζί της η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και ο Παναγιώτης Πετράκης. Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα πιο αγαπημένα ζεϊμπέκικα, λαϊκά και λυρικά τραγούδια του σπουδαιότερου σύγχρονου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Φεστιβάλ Jazz στο Ίλιον

Η καρδιά της Ελληνικής jazz χτυπά για 8η χρονιά στο Ίλιον, σε ένα από τα μεγαλύτερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου με ελεύθερη είσοδο και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του είδους.

Το «8ο Jazz στο Πάρκο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στον περιβάλλοντα χώρο του μαγευτικού Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το «Jazz στο Πάρκο» ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τον Σεπτέμβριο του 2010 και η μεγάλη του επιτυχία το ανέδειξε σε ένα από τα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ.

Τουρνουά μπάσκετ στο Μαραθώνα

O αθλητικός σύλλογος Μαραθώνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 διοργανώνει ένα διήμερο event μνήμης προς τιμήν του αδικοχαμένου καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Χαμηλοθώρη που έχασε τη ζωή του στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Οι αγώνες μπάσκετ θα πραγματοποιηθούν  τo Σάββατο (10.00-20.00) και τη Κυριακή (10.00-19.00), ενώ η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη.

Τη Κυριακή από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξουν επιπλέον διάφορες δράσεις για παιδιά και μεγάλους όπως λαχειοφόρος με πολλά δώρα, τα έσοδα της οποίας θα προστεθούν στην φιλανθρωπική ενέργεια της εκδήλωσης.

Τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ Δημήτρης Διαμαντίδης, Δημήτρης Παπανικολάου, Γκαγκαλούδης Γιάννης και Τσαρτσαρής Κώστας θα παίξουν και θα μοιράσουν αυτόγραφα στους θεατές! Τα έσοδα του event θα δοθούν σε οικογένειες και πληγέντες της ανεπανάληπτης αυτής τραγωδίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα