Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, 31 Ιανουαρίου- 7 Φεβρουαρίου

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, 31 Ιανουαρίου- 7 Φεβρουαρίου

Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Ευνοούμενη και τις 10 υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ, αδιαμφισβήτητα είναι ο πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών, με την ταινία του να κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 7 Φεβρουαρίου, ωστόσο από σήμερα να προβάλλεται σε επιλεγμένες αίθουσες.

Επιπλέον, στη μεγάλη οθόνη επιστρέφει και το περίφημο δίδυμο των Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον σε μία ξεκαρδιστική κωμωδία, ενώ το παρών δίνει και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, με μία αγωνιώδη περιπέτεια.

Η Ευνοούμενη (The Favourite)

Δράμα, κωμωδία, σάτιρα, 120’

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Τζο Άλγουιν, Μαρκ Γκάτις, Τζέιμς Σμιθ

Η πρώτη ταινία εποχής του καταξιωμένου Γιώργου Λάνθιμου σάρωσε στις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, διεκδικώντας συνολικά 10, ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Βασίλισσας Άννα, της τελευταίας της δυναστείας των Στιούαρτ, η ταινία διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με την Αγγλία να βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους.

Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν, υποψήφια Α' γυναικείου ρόλου), βρίσκεται στο θρόνο με την πολύ στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις, υποψήφια Β' γυναικείου ρόλου) να κυβερνά τη χώρα στη θέση της βασίλισσας, φροντίζοντας ταυτόχρονα και για την υγεία της. Όταν καταφτάνει στο παλάτι η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν, υποψήφια Β' γυναικείου ρόλου), γίνεται αμέσως αρεστή στη Σάρα, η οποία την παίρνει υπό την προστασία της.

Με τις τακτικές του πολέμου, ωστόσο, να απορροφούν ολοένα και περισσότερο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως προς την φροντίδα της Βασίλισσας Άννα. Μία δυνατή φιλία γεννιέται ανάμεσά τους, δίνοντας την ευκαιρία στη νεαρή υπηρέτρια να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες, αποφασισμένη να μην αφήσει κανέναν να αποτελέσει εμπόδιό της. *Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 7 Φεβρουαρίου, ωστόσο από σήμερα προβάλλεται σε επιλεγμένες αίθουσες.

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον (Holmes & Watson)

Αμερικάνικη κωμωδία, 90’

Σκηνοθεσία: Etan Cohen

Πρωταγωνιστούν: Will Ferrell, John C. Reilly, Rebecca Hall, Rob Brydon, Kelly Macdonald, Ralph Fiennes, Lauren Lapkus

Ο θρυλικός ντεντέκτιβ και ο πιστός βοηθός του επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη με μια ξεκαρδιστική κωμωδία φόρο τιμής στο φημισμένο δίδυμο. Κατά την διάρκεια των γενεθλίων του Χολμς, ένα πτώμα αποκαλύπτεται μέσα από την τούρτα του, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι πίσω από αυτό βρίσκεται το εγκληματικό μυαλό του Τζέιμς Μοριάρτι.

Ο διάσημος ντεντέκτιβ, ωστόσο, διατηρεί τις αμφιβολίες του, με την έρευνά του να ανατρέπει όλα τα δεδομένα. Το πετυχημένο δίδυμο, Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον, τώρα αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη απειλή της συνεργασίας τους. Σκοπός τους, εκτός από το να βρούνε το δολοφόνο, να μείνουν ενωμένοι, να σώσουν τη Βασίλισσα και να αποκαταστήσουν τη φήμη τους.

Flashback

Αμερικάνικη, αστυνομική περιπέτεια, 92'

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Α. Μίλερ

Πρωταγωνιστούν: Σιλβέρστερ Σταλόνε, Μάθιου Μοντίν, Μίντοου Γουίλιαμς, Ράιαν Γκούζμαν, Κρίστοφερ ΜακΝτόναλντ, Κόλιν Έγκλσφιλντ

Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Σιλβέστερ Σταλόνε, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη πρωταγωνιστώντας σε μία απολαυστική περιπέτεια. Ο μοναδικός επιζών (Μάθιου Μοντίν) μιας ληστείας που πηγαίνει εντελώς στραβά, χάνει την μνήμη του και δεν θυμάται πού έχει κρύψει την λεία των 500.000 δολαρίων.

Μια μυστηριώδης ομάδα τον βγάζει από το νοσοκομείο και προκειμένου να ανακαλύψει πού βρίσκονται τα χρήματα, του χορηγεί ένα πειραματικό φάρμακο, το οποίο στέλνει το μυαλό του σε άλλες εποχές. Ο αστυνομικός (Σιλβέστερ Σταλόνε) βρίσκεται στα ίχνη του, όσο ο ληστής παλεύει με την μνήμη του.

Η θετική πλευρά της ζωής (The Upside)

Δραματική- κωμωδία, 126’

Σκηνοθεσία: Νιλ Μπέργκερ

Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ, Νικόλ Κίντμαν, Τζουλιάνα Μάργκουλις, Άτζα Ναόμι Κινγκ

Βασισμένη στη μεγάλη επιτυχία «Άθικτοι», των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς, η ταινία αποτελεί μια τρυφερή και ειλικρινή κωμωδία για τη φιλία. Ένας τετραπληγικός δισεκατομμυριούχος προσλαμβάνει για βοηθό του έναν πρώην κατάδικο, ο οποίος βρίσκεται ελεύθερος υπό περιορισμένους όρους. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους μια ιδιαίτερη σχέση αρχίζει να δημιουργείται και να εξελίσσεται σε φιλία.

Αποδημητικά πουλιά

Δραματική, κοινωνική, 125’

Σκηνοθεσία: Ciro Guerra, Cristina Gallego

Ηθοποιοί: Carmiña Martínez, Jhon Narváez, José Acosta, José Vicente Cotes, Juan Martínez, Natalia Reyes

Η επίσημη έναρξη του δεκαπενθημέρου Σκηνοθετών στις Κάννες, αποτελεί τη νέα ταινία του δημιουργού της ταινίας «Στην Αγκαλιά του Φιδιού», ο οποίος πριν τρία χρόνια διεκδίκησε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας.

Μία ταινία που είναι χωρισμένη σε πέντε κεφάλαια και αφορά στην ιστορία δύο φατριών ιθαγενών στην έρημο της Βόρειας Κολομβίας και την μεταξύ τους σύγκρουση όταν τα νεότερα μέλη τους εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Τοσοδούλικα 2: Περιπέτεια στην άκρη του κόσμου (Minuscule 2: Mandibles From Far Away)

Γαλλικό animation, 92’

Στην κοιλάδα πέφτουν οι πρώτες νιφάδες και ο εφοδιασμός για το χειμώνα μοιάζει πιο επιτακτική ανάγκη από ποτέ. Στην προσπάθειά της μία πασχαλίτσα παγιδεύεται σε ένα δέμα με προορισμό την Καραϊβική. Ο μοναδικός τρόπος για να γυρίσει στο σπίτι είναι να ενωθεί με την dream team που αποτελείται από την ίδια, το μυρμήγκι και την αράχνη. Όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους στην άλλη άκρη του κόσμου, όπου νέες γνωριμίες αλλά και νέοι κίνδυνοι εμφανίζονται μπροστά τους.

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα