Eurovision 2024: Πρώτη φορά κόψιμο κατά τη διάρκεια – Οι προηγούμενοι αποκλεισμοί

Eurovision 2024: Πρώτη φορά κόψιμο κατά τη διάρκεια – Οι προηγούμενοι αποκλεισμοί

Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αποκλειστεί υποψήφιος κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Για την ακρίβεια ουδέποτε άλλοτε στην 68χρονη ιστορία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision δεν έχει αποκλειστεί υποψήφιος κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Παλαιότερες συμμετοχές αποκλείστηκαν, αλλά αυτό συνέβη πριν από την έναρξη του διαγωνισμού. Η Ρωσία αποκλείστηκε το 2022 λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Το 2010, η Λευκορωσία αποκλείστηκε επειδή είχε προηγουμένως εμφανιστεί το τραγούδι. Έντεκα χρόνια αργότερα, η χώρα αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό επειδή είχε ενσωματώσει ένα πολιτικό μήνυμα στο τραγούδι. Το 2009, το ίδιο ίσχυσε και για τη Γεωργία, επειδή μετέφερε πολιτικό μήνυμα.

Η Γαλλία αποσύρθηκε μία φορά μετά την έναρξη της διοργάνωσης. Αυτό συνέβη το 1974, με αφορμή τον θάνατο του προέδρου Ζορζ Πομπιντού. Ωστόσο, η γαλλική συμμετοχή δεν είχε ανέβει τότε στη σκηνή.

Αναταραχή με τον αποκλεισμό

Ντόμινο αντιδράσεων προκλήθηκε μετά το…κόψιμο του Ολλανδικού τραγουδιού από τον διαγωνισμό της Eurovision 2024.

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό δυσανάλογο. Συγκεκριμένα, η AVROTROS, ο ολλανδικός ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός που χρονολογείται από το 1927, έκανε σχετικό ποστάρισμα.

Η κατάσταση είναι πιθανό να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς άλλες χώρες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό αν ο Joost αποκλειόταν.

Η ανακοίνωση της EBU:

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αποστολής».

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα