Ξέρεις να οδηγείς οικονομικά; - Οι 10 απλοί τρόποι

Νομίζεις πως έχει σημασία αν το αυτοκίνητό σου καίει 7,9 ή 8,1 λτ./100 χλμ.; Πίστεψέ το, μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος που οδηγείς... Παρακάτω θα βρεις 10 έξυπνες συμβουλές για να κερδίσεις σε κατανάλωση έως και 450 λίτρα καύσιμο το χρόνο!

Ο τρόπος που οδηγεί κανείς, αλλά και η διαδρομή που θα επιλέξει, έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, αν οδηγείς επιθετικά και γρήγορα μέσα στην πόλη, οι απαιτήσεις σε καύσιμο (είτε βενζίνη, είτε diesel) μεγαλώνουν, ενώ αν πηγαίνεις αργά και είσαι «διορατικός», δηλαδή δεν πατάς φρένο και αφήνεις το όχημα να ρολάρει (τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο), θα κερδίσεις κάποια επιπλέον λίτρα καυσίμου.

Αυτό το έχουμε επιβεβαιώσει εμείς στο AutoΤρίτη κατά τη ειδική μέτρηση κατανάλωσης που έχουμε καθιερώσει για όλα τα μοντέλα, ενώ και οι κατασκευαστές από τη δική πλευρά τους έχουν παραδεχθεί πως η εργοστασιακή κατανάλωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική. Μάλιστα, το PSA γκρουπ (Peugeot-Citroen), ανακοινώνει για κάποια μοντέλα την πραγματική κατανάλωση ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και τη διαδρομή που ακολουθεί!

Διάβαστε περισσότερα στο Ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα