Ο καταρράκτης στην Αττική που λίγοι γνωρίζουν - Απέχει 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Ο καταρράκτης στην Αττική που λίγοι γνωρίζουν - Απέχει 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Δίπλα στη λεωφόρο Αθηνών και σε μία περιοχή που δεν περίμενες να έχει καταρράκτη.

Οι καταρράκτες θεωρούνται τοποθεσίες ιδιαίτερα εξωτικές που συνήθως βρίσκονται στα βάθη της ζούγκλας και γενικά σε περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής. Στην Ελλάδα, καταρράκτες υπάρχουν πολλοί αλλά η πόλη που έχει περισσότερο συνδεθεί μαζί τους είναι η Έδεσσα.

Εντυπωσιακοί καταρράκτες υπάρχουν επίσης στην Ευρυτανία, στη Ροδόπη, στην Άρτα και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας μας. Το ξέρατε όμως ότι ανάμεσα στις περιοχές που έχουν καταρράκτες συγκαταλέγεται και η Αττική και συγκεκριμένα η περιοχή της Πεντέλης. 

Πρόκειται για τους καταρράκτες Βαλανάρη που βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι της Πεντέλης λίγα χιλιόμετρα μόνο μακριά από το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και το Μαρούσι, πολύ κοντά στη λεωφόρο Αχαιών. Ανάλογα με τη βροχόπτωση, οι καταρράκτες μπορεί να γίνουν διπλοί προσφέροντας ένας εντυπωσιακό θέαμα.

Οι καταρράκτες έχουν ύψος 6 μέτρων και βρίσκονται περίπου στο μέσο της διαδρομής του ομώνυμου ρέματος. Οι ντόπιοι το ονομάζουν Λυκορέμα ή απλά Μεγάλο Ρέμα και πήρε το όνομά του από ένα δάσος που υπήρχε στην γύρω περιοχή τα παλαιότερα χρόνια. Δυστυχώς πλέον η γύρω περιοχή έχει υποστεί πολλές καταστροφές.

Το συγκεκριμένο ρέμα έχει μήκος γύρω στα 15 χιλιόμετρα και ξεκινάει από την περιοχή της Μαυρηνόρας στα νότια της Πεντέλης. Παρακάτω θα βρείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο όπου μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς θα δείτε αν επιλέξετε να επισκεφτείτε το μέρος:

Για να φτάσεις στο συγκεκριμένο μέρος δεν έχεις παρά να οδηγήσεις μέχρι τη λεωφόρο Αχαιών, να παρκάρεις κάπου εκεί γύρω το αυτοκίνητό σου και να κατέβεις έναν χωμάτινο δρόμο για τον οποίο θα χρειαστείς σίγουρα αθλητικά παπούτσια.

Στη διάρκεια της σύντομης διαδρομής ο δρόμος χωρίζει και εκεί θα πρέπει να επιλέξεις αν προτιμάς να δεις τον καταρράκτης από ψηλά (στρίβοντας δεξιά) ή να φτάσεις στη βάση του (στρίβοντας αριστερά).

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα