Χριστούγεννα 2016: Εκδηλώσεις με άρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα

Η αγαπημένη γιορτή όλων, μικρών και μεγάλων, φτάνει και η πόλη το γιορτάζει. Από τις 3 Δεκεμβρίου, λοιπόν, απολαμβάνουμε εκδηλώσεις με χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα και αρχίζουμε να ζούμε το πιο όμορφο παραμύθι της χρονιάς.

Χριστουγεννιάτικα χωριά, μουσικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικά εργαστήρια, στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου, σχεδιασμός γουριού για το 2017 κ.α. είναι κάποια από τα events που αφυπνίζουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μας και μας βάζουν σε εορταστικό mood από τις πρώτες μέρες του μήνα.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Αθήνας και ένας από τους πιο άρτιους και ολοκληρωμένους "πνεύμονες" πολιτισμού σε ολόκληρη τη χώρα, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις για τις χριστουγεννιάτικες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα λάβουν χώρα πληθώρα διοργανώσεων για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους λάτρεις των Χριστουγέννων.

Έτσι στις 18/12 μια δισδιάστατη φάρμα περιμένει τους μικρούς επισκέπτες του πάρκου στο χώρο του Playroom, στις 21/12 μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας το γούρι της νέας χρονιάς στο εργαστήριο "Το γούρι της Πρωτοχρονιάς", στις 23/12 ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο μεταξοτυπίας σας δίνει την δυνατότητα να εκτυπώσετε την προσωπική σας ευχετήρια κάρτα, ενώ στις 24/12 το Voyage Jazz Group σας υπόσχεται ένα διαφορετικό, διαδραστικό πρωινό για παιδιά και γονείς. Πληροφορίες Πεισιστράτου & Σαχτούρη, Καλλιθέα, www.snfcc.org, fb page: Stavros Niarchos Foundation Cultural Center Πηγή: www.greekguide.com

Τα φωτισμένα πλατάνια του ΚΠΙΣΝ καθρεφτίζονται στα νερά του Καναλιού και μας υποδέχονται σε μια μεγάλη φιλόξενη και ζεστή γιορτή γεμάτη μουσική και πολλές χαρούμενες εκδηλώσεις και κεράσματα.

Ολόκληρο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος–που πρόσφατα κατέκτησε την Πλατινένια Πιστοποίηση LEED για την Ενέργεια και το Περιβάλλον– θα φωταγωγηθεί με χριστουγεννιάτικη διάθεση, ενώ το Ξέφωτο θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της γιορτής, όπου ανάμεσα στη φωτισμένη φύση θα μπορεί κανείς να γευτεί χριστουγεννιάτικες αλμυρές και γλυκές νοστιμιές.

 

sta

 

Στις φετινές γιορτές η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), συμπράττουν στον μηνιαίο προγραμματισμό με τις δικές του θεματικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, η ΕΒΕ θα φιλοξενήσει μια σειρά από αναγνώσεις στο νέο της κτίριο, καθώς και μια διαφορετική ‘εικαστική’ εγκατάσταση, ενώ η ΕΛΣ μας προτείνει ένα Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας και μια συναυλία της Παιδικής της Χορωδίας. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο αγώνας δρόμου SNF RUN επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ και μας προσκαλεί να καλωσορίσουμε όλοι μαζί το 2017 γεμάτοι ζωντάνια, ενέργεια και ομαδικό πνεύμα! Αναγνώσεις παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους, προβολές Χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια, one-man circus show, παραστάσεις stand-up comedy, εργαστήρια χειροτεχνίας και συναυλίες είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το εορταστικό μας πρόγραμμα. Κι όμως.. αυτό δεν είναι όλο! Καθώς πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, μείνετε συντονισμένοι για μεγαλύτερες και ακόμα πιο ‘φιλόδοξες’ εκδηλώσεις-εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν.

Για να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δεκεμβρίου, πατήστε εδώ


The Christmas Factory

christmasfactory_1_edited

Το «The Christmas Factory» επιστρέφει για 4η χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και σας περιμένει όλους. Από τις 2 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2017, το «The Christmas Factory» θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με νέες εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και πολλά δώρα!

Ανανεωμένο, με νέα και ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, λαμπερό και ζεστό, με ευφάνταστα εργαστήρια, απίθανα παιχνίδια, πεντανόστιμες λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις και το κυριότερο... με περισσότερα δωρεάν παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου! Το «The Christmas Factory» είναι εδώ ξανά για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και χαράς!

Πληροφορίες
Ώρες λειτουργίας: 10.00- 22.00/ Τιμή εισιτηρίου: 5,50 ευρώ/Δευτέρα- Παρασκευή: Τα 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει έως και 23/12
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
www.thechristmasfactory.gr

Ένας παραμυθένιος προορισμός στην καρδιά της πόλης που μας προσκαλεί να γίνουμε για λίγες μέρες όλοι παιδιά, να αφεθούμε στη μαγεία των γιορτών και να πιστέψουμε στα θαύματα. Τέσσερις φορές και έναν καιρό στο κέντρο της Αθήνας κατασκευάζονται τα πιο όμορφα Χριστούγεννα του κόσμου και τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα. Από τις 2 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2017, το «The Christmas Factory» θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με νέες εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και πολλά δώρα.

«The Christmas Factory», ένας θεσμός της πόλης πλέον που έχει βάλει την Αθήνα τα τελευταία 4 χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς καταφέρνει να ενώνει το κομμάτι της ποιοτικής ψυχαγωγίας με την αληθινή διασκέδαση με πρωταρχικό στόχο η μοναδική αυτή εμπειρία να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και υπόσχεται κι αυτή τη φορά να ανατρέψει κάθε αρνητική διάθεση γεμίζοντας μας με θετική ψυχολογία και χαρά. Kι επειδή τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, η γιορτή που μας φέρνει πιο κοντά και μας κάνει να βλέπουμε και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες κάποιων συνανθρώπων μας, το TCF θα δώσει και φέτος την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του να κάνουν ένα δώρο σε κάποιον «φίλο» ή «φίλη» που δεν έχουν γνωρίσει και που χωρίς αμφιβολία θα το χαρεί πολύ! Συνεργάζεται με την Φλόγα, το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από τις 3 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 4 Ιανουαρίου 2017, ανακοίνωσε ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαροχς της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος: «Οι εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του Δήμου μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων και φορέων της πόλης, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, των Παιδικών Σταθμών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μεταδίδουν τον παλμό και τη χαρά της γιορτής στις στολισμένες πλατείες και δρόμους, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους της πόλης μας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα 2016 στην Αγία Παρασκευή.

Με τον τίτλο «Ήθη & έθιμα του Δωδεκαήμερου και γιορτές από τα βάθη του χρόνου», από τις 6 Δεκεμβρίου έως και 5 Ιανουαρίου 2017, θα διεξαχθούν 150 δράσεις, δρώμενα & εκδηλώσεις στο Δήμο Γαλατσίου.

Στην προαναγγελία των εκδηλώσεων, ο Δήμος κάνει λόγο για: «ήθη & έθιμα, εισηγήσεις & παρουσιάσεις, μουσικές συναυλίες & μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων και παιδιών, δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, γιορτινές αφηγήσεις και δραματοποιήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο και παραστάσεις Καραγκιόζη, δράσεις & γιορτές για μικρούς και μεγάλους, παραστάσεις όπερας & διαδραστικά παιχνίδια, παραδοσιακά γλέντια & κάλαντα, δημοπρασίες & κληρώσεις δώρων, χοροί & κεράσματα, διαγωνισμοί & χορωδίες, μαγικά & φωτιές, εικαστική έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα & το τρενάκι των γιορτών που θα κυκλοφορεί για δεκαπέντε ημέρες σε όλη την πόλη».

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ανακοίνωσε και ο Δήμος της Καισαριανής, με ημερομηνία έναρξης την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Πλανητάριο

Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου -ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα στον κόσμο- «ντύνεται» με τα γιορτινά του από τις 5 Δεκεμβρίου και περιμένει μικρούς και μεγάλους με επτά ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου.

 

Αναλυτικότερα, οι εορταστικές παραστάσεις θα είναι:

– «Το ‘Αστρο των Χριστουγέννων»: Μία ψηφιακή παράσταση για παιδιά δέκα ετών και άνω, καθώς και ενήλικες.
– «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας»: Για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
– «Μια Βόλτα στο Φεγγάρι»: Παιδική ταινία για παιδιά πέντε ετών και άνω.
– «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων»: Για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
– «Κρυμμένο Σύμπαν»: Για παιδιά εννέα ετών και άνω και ενήλικες.
– «Τα Μυστικά του Αθέατου Κόσμου»: Ταινία του National Geographic για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.
– «Στα Μονοπάτια των ‘Αστρων»: Για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.

Μέγαρο Μουσικής

Το κλασικό έργο Ο Πέτρος και ο Λύκοςμαζί με την Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον παρουσιάζονται με τη συνοδεία των Μουσικών της Καμεράτα – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής σε αφήγηση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, από την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και για 6 μόνο παραστάσεις στις 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα <Χρήστος Λαμπράκης> του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Καμεράτα θα ζωντανεύσει το μουσικό παραμύθι <Ο Πέτρος και ο Λύκος>, σε λιμπρέτο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, και την <Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον> του Χέρμπερτ Τσάπελ, η οποίαπαρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στηνοθόνηθα ζωντανεύσουν οι αγαπημένοι μας ήρωες συστήνοντας στα παιδιά την μαγεία της κλασικής μουσικής.

Ο μοναδικός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ως αφηγητής μαζί με τους Μουσικούς της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικήςσεμουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο. Ο Σουηδός εικαστικός Daniel Egneus μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτη και animator  Έφη Παππά θα ντύσουν οπτικά με τις ατμοσφαιρικές εικόνες τους την Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ο μεγάλος δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με την ανεξάντλητη φαντασία ενός αιώνιου παιδιού,  έπλασε ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια και αφηγείται τη συγκινητική περιπέτεια δύο αγαπημένων φίλων, της Γκέρντα και του Κάι, που έζησαν σε ένα κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο, εκεί όπου κυριαρχεί η γοητευτική Βασίλισσα του Χιονιού.
Ο Άντερσεν με αυτό το παραμύθι προβάλλει την αγνότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων ως το μοναδικό αντίδοτo στο ψυχρό ορθολογισμό. Στόχος του είναι η κατάκτηση της «αέναης παιδικότητας» για να απελευθερώσει τον «υλικό» άνθρωπο από τις παγίδες του νεωτερικού τρόπου ζωής.  Με τη Βασίλισσα του Χιονιού, ο Άντερσεν μας μεταφέρει σε ένα κόσμο πολύ αληθινό και γνώριμο σε όλους μας και με την γλώσσα του παραμυθιού, στέλνει το μήνυμα της επιλογής ενός άλλου δρόμου για την πορεία μας στη ζωή με όχημα την φιλία και την ανθρώπινη αγάπη.

Το αριστουργηματικό παραμύθι του Άντερσεν, γεμάτο ευαίσθητα νοήματα, μαγικές εικόνες, δράση και αγωνία, έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς που το έχουν διασκευάσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την όπερα και το χορό, ενώ πρόσφατα απολαύσαμε μια διαφορετική εκδοχή με κινούμενα σχέδια, παραγωγής Disney, που βασίστηκε στην ιστορία της Βασίλισσας του Χιονιού.

Τα φετεινά Χριστούγεννα, η Βασίλισσα του Χιονιού θα ζωντανέψει στη σκηνή της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» -σε μια νέα παραγωγή διεθνούς ακτινοβολίας- με τους δεξιοτέχνες σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου.

Τον μουσικό καμβά με εξαίσιες συνθέσεις των Τσαϊκόφσκι, Λιάντοφ, Ρουμπινστάιν, Γκρηγκ και Μασνέ, έπλεξε ο Αλεξέι Μπάκλαν. Η Ανικό Ρεχβιασβίλι, δημιούργησε μια ευφάνταστη νέα χορογραφία, με τα πλούσια σκηνικά του Στανισλάβ Πετρόφσκι, τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Νατάλια Κουτσέρια και τα εντυπωσιακά φωτιστικά εφέ του Ίγκορ Σάμαρετς. Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφουν ο μαέστρος Αλεξέι Μπάκλαν και η Ανικό Ρεχβιασβίλι.

 

 

ΣΥΝΟΨΗ

Μία μεγάλη και χαρούμενη παρέα παιδιών κάνει πατινάζ στην παγοπίστα της πόλης και μαζί τους παίζουν ο Κέυ και η Γκέρντα, δύο αχώριστοι φίλοι που αγαπιούνται σαν αδέρφια. Ξαφνικά εμφανίζονται οι κακοί καλλικάντζαροι που προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα τους αλλά ευτυχώς δεν κατορθώνουν με τις πράξεις τους να χαλάσουν την αρμονική ατμόσφαιρα των παιδιών.

Εν τω μεταξύ, σε ένα κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο, κυριαρχεί η γοητευτική Βασίλισσα του Χιονιού που σαγηνεύει τους ανθρώπους με την ομορφιά της έχοντας για όπλο ένα μαγικό καθρέφτη. Όποιος τον κοιτά, χάνει τα καλά του συναισθήματα και ξεχνάει τους φίλους και την οικογένειά του. Ακόλουθοι και βαστάζοι του καθρέφτη της είναι οι διαβολικοί καλλικάντζαροι. Ο καθρέφτης συνεχώς μεγαλώνει και ανεβαίνει πολύ ψηλά σκεπάζοντας τη γη, ώσπου μια μέρα ξεφεύγει από τα χέρια των κακών καλικαντζάρων, πέφτει με δύναμη στο χώμα και σπάει σε χιλιάδες μικροσκοπικά κομμάτια που σκορπίζουν παντού. Δισεκατομμύρια θρύψαλα έπεσαν στη γη, άλλα μπήκαν στα μάτια των ανθρώπων που άρχισαν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους παραμορφωμένο και έγιναν σκληροί εγωιστές, άλλα μπήκαν στις ανθρώπινες καρδιές και τις πάγωσαν και άλλα συνέχισαν να αιωρούνται.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Κέυ και η Γκέρντα ανοίγουν τα δώρα τους μαζί με τους φίλους και τη γιαγιά της Γκέρντα όταν ξαφνικά ο Κέυ βλέπει στο παράθυρο μία νιφάδα που άρχισε να μεγαλώνει, να γίνεται τεράστια και να παίρνει τη μορφή μιάς πανέμορφης γυναίκας....ήταν η Βασίλισσα του Χιονιού αλλά την έβλεπε μόνο ο Κέυ. Μάταια προσπαθούσε να την δείξει στα υπόλοιπα παιδιά που άρχισαν να τον κοροϊδεύουν. Ξαφνικά, ο Κέυ νοιώθει να τον χτυπάει κάτι ταυτόχρονα στο μάτι και στην καρδιά....ήταν δύο μικροσκοπικά κομμάτια του μαγικού καθρέφτη Τα μικρά γυαλάκια σφηνώνονται στα μάτια του Κάι και παγώνουν την καρδιά του.

Η συμπεριφορά του Κέυ άρχισε να αλλάζει αμέσως, έγινε κακός κι εριστικός, μαλλώνει με την Γκέρντα και τους άλλους φίλους του και φεύγει από το ζεστό και χαρούμενο σπίτι. Καθώς περιπλανιέται μόνος μέσα στη νύχτα, εμφανίζεται η Βασίλισσα του Χιονιού με το ασημένιο άρμα της, τυλιγμένη σε ένα σύννεφο από νιφάδες χιονιού ακτινοβολώντας γεμάτη γοητεία. Τον φιλάει, τον μαγεύει και τον παίρνει μαζί της στο γυάλινο παλάτι.... φιλοδοξεί να γίνει ο Πρίγκιπας της παγωμένης ζωής της.

Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια της Γκέρντα που ψάχνει απεγνωσμένα να βρεί τον χαμένο της φίλο. Πώς θα βρει τον αγαπημένο της φίλο που έπεσε στα δίχτυα της διαβόητης Βασίλισσας και χάθηκε από την ζωή της; Με ποιο τρόπο θα τον αφυπνίσει και θα ζεστάνει ξανά την παγωμένη του καρδιά;
Περιπλανιέται στα δάση, συναντάει ληστές, ανθρώπους και μάγισσες που την οδηγούν  προς το παγωμένο παλάτι και εκεί παγιδεύεται από χιλιάδες νιφάδες, τον στρατό της Βασίλισσας του Χιονιού. Αντικρύζει τον Κέυ αλλά αυτός την κοιτάει σαν να είναι μία ξένη καθώς εκείνη τη στιγμή είναι έτοιμος να δεχθεί την στέψη του για να γίνει ο Πρίγκηπας του Χιονιού, ο σύντροφος της Βασίλισσας. Η Γκέρντα προσπαθεί να πείσει τον Κέυ να φύγουν και να εγκαταλείψει αυτό τον ψυχρό και άκαρδο κόσμο αλλά δεν την ακούει. Τότε η Γκέρντα τρέχει κοντά του, τον αγκαλιάζει και κλαίει απελπισμένα καθώς βλέπει να χάνει οριστικά τον καλύτερο της φίλο. Τα δάκρυα της κυλούν στο στήθος του αγοριού που φτάνουν στην καρδιά του και λιώνουν τον πάγο. Ο Κέυ συνέρχεται κι αρχίζει να κλαίει μαζί της μέχρι που τα δάκρυά του παρασέρνουν και το δεύτερο γυαλάκι από το μάτι του.....η πραγματικότητα δεν είναι πλέον παραμορφωμένη και η καρδιά του είναι και πάλι ζεστή! Η Βασίλισσα του Χιονιού μπροστά στην αληθινή αγάπη των παιδιών που ορθώνεται μπροστά της, γίνεται ανίσχυρη και βλέπει να καταρρέει όλο της το βασίλειο, η ίδια λειώνει και εξαφανίζεται για πάντα από τη ζωή όλων των ανθρώπων μαζί με τους κακούς καλλικάντζαρους

Η Γκέρντα και ο Κέυ γυρίζουν πανευτυχείς στη πόλη τους και υπόσχονται ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ ο ένας τον άλλο. Μεγαλώνοντας, τα αγνά τους παιδικά συναισθήματα πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε μία δυνατή και αιώνια αγάπη κι έζησαν για πάντα μαζί!

Info

17 έως 28 Δεκεμβρίου
για 16 μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Τιμές εισιτηρίων: € 28,00 - 38,00 - 48,00 - 60,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Παιδικά: € 14,00 - 19,00 - 24,00 – 30,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδική τιμή: € 20,00 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Μουσείο Ακρόπολης

mouseioakropolis_edited

Το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του τον Δεκέμβριο παιδικά κινητά εργαστήρια, αρχαιολογικά παιχνίδια με Lego, μελωδίες άρπας στην Αίθουσα του Παρθενώνα, οικογενειακά σακίδια και άλλες εκπλήξεις. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από τις 17/12 και ολοκληρώνονται στις 23/12.

Επιπλέον, τις γιορτινές ημέρες το καφέ του ισογείου και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα προσφέρουν παραδοσιακά γιορτινά πιάτα και γλυκίσματα. Οι γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής του Μουσείου θα δώσουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο.

Πληροφορίες
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Τηλ. 210 9000900
www.theacropolismuseum.gr

Μέγαρο Μουσικής

megaro_edited

Η αυλαία των Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής ανοίγει στις 10/12 με βιεννέζικα βαλς από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και την περίφημη Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor.

Η συνέχεια διαφαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα με τη Βασίλισσα του Χιονιού στις 17/12 (και για 16 παραστάσεις) από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου.

«Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη», Θίασος Σκιών του Ηλία Καρελλά, αναλαμβάνει τα ηνία στις 17/12, ενώ στις 18/12 για δεύτερη χρονιά μαναδικές δημιουργίες των Μπαλέτων Μπολσόι σε απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μόσχα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Στις 18/12 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με έργα των J.S. Bach, G.F. Handel, H. Pfitzner και H. Albrecht, ενώ στις 21/12 η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte τραγουδούν για τα Χριστούγεννα.

Τέλος στις 23 και 25/12 θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την παράσταση «George Frideric Handel: Μεσσίας», την πεμπτουσία της μουσικής για τη Γέννηση.

Πληροφορίες
Κόκκαλη 1, Αθήνα
Τηλ. 210 7282000
www.megaron.gr


Φέτος, η καρδιά των Χριστουγέννων «χτυπά» στην Κηφισιά. Για 33 μέρες το πανέμορφο Άλσος φιλοξενεί τον Φρόλι, το Ξωτικό των Ευχών. Μια μεγάλη εκδήλωση με πολλά δρώμενα για όλη την οικογένεια και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) .

Από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου στα 25 στρέμματα του υποδειγματικά σχεδιασμένου- σύμφωνα με την τεχνοτροπία της Γαλλικής Σχολής, Άλσους της Κηφισιάς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να ενημερωθούν αλλά και να θυμηθούν ξανά την αξία της αισιοδοξίας, της αγάπης και της έμπρακτης αλληλεγγύης. Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Εάν είστε μαζί μας σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι, θα έχετε τη δυνατότητα εκτός από το ότι τα λογότυπά σας θα μπουν σε δεκάδες χιλιάδες αφίσες και φυλλάδια, θα έχετε και τη δυνατότητα να φέρετε ενημερωτικό υλικό του μέσου που εκπροσωπείτε κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

 

Φέτος, η καρδιά των Χριστουγέννων «χτυπά» στην Κηφισιά. Για 33 μέρες το πανέμορφο Άλσος φιλοξενεί τον Φρόλι, το Ξωτικό των Ευχών. Μια μεγάλη εκδήλωση με πολλά δρώμενα για όλη την οικογένεια και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) .

Από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου στα 25 στρέμματα του υποδειγματικά σχεδιασμένου- σύμφωνα με την τεχνοτροπία της Γαλλικής Σχολής, Άλσους της Κηφισιάς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να ενημερωθούν αλλά και να θυμηθούν ξανά την αξία της αισιοδοξίας, της αγάπης και της έμπρακτης αλληλεγγύης. Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Εάν είστε μαζί μας σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι, θα έχετε τη δυνατότητα εκτός από το ότι τα λογότυπά σας θα μπουν σε δεκάδες χιλιάδες αφίσες και φυλλάδια, θα έχετε και τη δυνατότητα να φέρετε ενημερωτικό υλικό του μέσου που εκπροσωπείτε κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

 

Τι θα δει όποιος επισκεφτεί το Πάρκο του Φρόλι

Όλοι δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα. Μια βδομάδα προτού ανοίξει επίσημα τις πύλες του σας δίνουμε δέκα συν 1 από τους πολλούς λόγους που αξίζει κανείς να επισκεφτεί το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Φρόλι, του ξωτικού των ευχών:

Το Χωριό της Σοκολάτας και των Ζαχαρωτών: Απαρτίζεται από ξύλινα σπιτάκια μέσα στα οποία μπορεί κανείς να βρει πολλά γλυκά. Να δοκιμάσει, αλλά και να κάνει τις αγορές του. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν λαχταριστά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής.

Το Μαγικό Τρένο του Φρόλι: Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν μια παραμυθένια διαδρομή γύρω από χωριό των ζαχαρωτών και της σοκολάτας, του δάσους και των κήπων του Άλσους με προορισμό το σπίτι του Άγιου Βασίλη.

Το καράβι των Πειρατών: Ένα ξύλινο καράβι 22 μέτρων στο κέντρο του Άλσους, θα δεχτεί όλα τα παιδιά στο εσωτερικό του. Οι ηθοποιοί-πειρατές θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα.

Το σπίτι του Άγιου Βασίλη: Ο Άγιος Βασίλης και τα Φρολάκια, τα μικρά ξωτικά υποδέχονται τα παιδιά και όλοι μαζί το γράμμα με τις ευχές για τη νέα χρονιά. Στον προαύλιο χώρο ένα έλκηθρο με ταράνδους, είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι, ικανοποιώντας ευχές και επιθυμίες των παιδιών όλου του κόσμου.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Φρόλι: Με ύψος που φτάνει τα 12 μέτρα, αποτελείται από εκατοντάδες μικρές μυρτιές. Τα ξωτικά θα το διακοσμήσουν με χιλιάδες ευχές μεταφέροντας έτσι το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας.
Φάτνη: Σε φυσικό μέγεθος. Δύο φορές την ημέρα θα πραγματοποιείται η αναπαράσταση της Γέννησης από θεατρική ομάδα, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελίζας Σολωμού.

Το Παγοδρόμιο: Με εμβαδόν πίστας 200 m², το τεχνητό παγοδρόμιο παρέχει απόλυτη ασφάλεια σε παιδιά και μεγάλους.

Το Σπίτι του Μικρού μας Κατοικίδιου Φίλου: Δράσεις, με σκοπό την ενημέρωση και μικρά καταστήματα. Σ’ αυτό το χώρο θα μάθετε και θα προμηθευτείτε όλα όσα χρειάζονται οι κατοικίδιοι φίλοι μας.

Το Σπίτι της κυκλοφοριακής αγωγής: Εκπαιδευτικά εργαστήρια, στα οποία τα παιδιά θα μάθουν ποιοι είναι οι κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και πόσο σημαντικό είναι να τους τηρούμε όλοι.

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης: Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά αξιολογούν τη σημασία της ανακύκλωσης, αξιοποιώντας ελαττωματικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Οι δύο λίμνες των Ευχών: Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν την ευχή τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν και το Αστέρι της Ευχής, ενισχύοντας το έργο του “Make A Wish”.

Στα παραπάνω προσθέστε την χριστουγεννιάτικη αγορά, το Παλάτι του Ξωτικού, το Σπίτι του Τσαγιού και πολλές πολλές ακόμη εκπλήξεις.

 

Ιnfo

Φρόλι, το ξωτικό των ευχών
Πού: Στο Άλσος Κηφισιάς, 25 στρέμματα χριστουγεννιάτικης πόλης
Πότε: Από 5 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου
Ώρες προσέλευσης: Από τις 10.00 έως και τις 22.00.
Είσοδος: Ελεύθερη, με χαμηλή χρέωση για κάποια από τα θεματικά δρώμενα
Τηλεφωνικές κρατήσεις: Καθημερινά κρατήσεις σχολείων για προγραμματισμό προσέλευσης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στο τηλέφωνο 210 8660124, 6988340521, -526

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα