Eurovision 2014, β ημιτελικός: Προσοχή! Ψηφίστε σωστά!

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1245 άτομα
Eurovision 2014, β ημιτελικός: Προσοχή! Ψηφίστε σωστά!

Πώς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να προκριθεί απόψε; Είναι απλό. Τα φαβορί σάς τα λέμε, οπότε  μην τα ψηφίσετε! Οπως συνέβη προχθές, έτσι και στον δεύτερο ημιτελικό έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι χώρες που διαγωνίζονται. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Ως εκ τούτου Ελληνες που ζουν στις χώρες που διαγωνίζονται απόψε μπορούν να στηρίξουν το «Rise Up».

Οσο για τις έξι χώρες που περνούν παραδοσιακά στον τελικό; Χωρίζονται στα δύο σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία. Ετσι, μετά τις Δανία, Γαλλία και Ισπανία που ψήφισαν το βράδυ της Τρίτης, σήμερα έχουν σειρά οι Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν, άσχετα από το αν προκρίθηκαν ή όχι.

Νορβηγία, Αυστρία και Ρουμανία οι αντίπαλοί μας

Οι χώρες που «απειλούν» την Ελλάδα στον αποψινό ημιτελικό, ο οποίος θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ στις 22.00, είναι η Νορβηγία, η Αυστρία και η Ρουμανία. Ο Νορβηγός Carl Espen θα εμφανιστεί τρίτος ερμηνεύοντας την ατμοσφαιρική μπαλάντα «Silent Storm». Eurofans και κριτικοί ξεχώρισαν αμέσως το τραγούδι του και τα προγνωστικά το θέλουν όχι μόνο να προκρίνεται, αλλά και να μπαίνει στην πεντάδα του τελικού.

Οι Ρουμάνοι Paula Seling και Ovi θα βρεθούν επί σκηνής τελευταίοι από τις 15 χώρες που διαγωνίζονται σήμερα. Το κομμάτι τους «Miracle» φαίνεται ότι θα προκριθεί, ενώ φλερτάρει επίσης με μια καλή θέση στον τελικό. Τελευταία σοβαρή αντίπαλος των Freaky Fortune και Risky kidd θεωρείται η πολυσυζητημένη «τραγουδίστρια με τα μούσια». Η 28χρονη Conchita Wurst από την Αυστρία θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι που παραπέμπει σε αντίστοιχα των ταινιών James Bond, με τίτλο «Rise like a Phoenix». Θεωρείται δε από τα μεγάλα φαβορί. Ακόμη, οι χώρες που δεν αποκλείεται να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό είναι η Ιρλανδία, η Φινλανδία, η Ελβετία και η Σλοβενία. Outsider θεωρούνται το Ισραήλ, η ΠΓΔΜ και η Πολωνία.

Ποιες χώρες δίνουν τις καλύτερες αποδόσεις στα «τρελά» στοιχήματα

Από την εποχή που η χώρα μας άρχισε να κατακτά πρώτες θέσεις στη Γιουροβίζιον -με αποκορύφωμα βέβαια το 2005, όταν νίκησε η Ελενα Παπαρίζου- οι Ελληνες άρχισαν να παίζουν φανατικά στοίχημα για το ποια χώρα θα είναι νικήτρια στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα στοιχήματα πήραν... φωτιά από την εμφάνιση των συμμετεχόντων στις πρόβες που έκαναν στη σκηνή της Κοπεγχάγης. Με βάση το μεγαλύτερο ελληνικό στοιχηματικό site stoiximan.gr, εκείνη που αρχικά συγκέντρωσε τα περισσότερα πονταρίσματα είναι η Αρμενία. Η απόδοσή της λίγο πριν από τη συμμετοχή της στον προχθεσινό ημιτελικό ήταν 2.30, αλλά μετά την παρουσίαση του τραγουδιού έπεσε στο 4.00! Αντίθετα, η Σουηδία μετά την εμφάνισή της μείωσε την απόδοσή της στο 3.00 από το 4.00 που ήταν πριν από τον πρώτο ημιτελικό.

Στα φαβορί του τελικού συγκαταλέγονται το Ηνωμένο Βασίλειο (ξεκίνησε με απόδοση 9, έπεσε όμως στο 7,50), η Ουγγαρία και η Ολλανδία, που επίσης μείωσαν αισθητά τις αποδόσεις τους. Αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα ενταχθεί απόψε στις δέκα χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, η απόδοση που δίνει το στοίχημα για τη νίκη της στο stoiximan.gr είναι 50,00 (!!!), αλλά σε τέτοια απόδοση αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα που θα μας δώσει 50 φορές τα λεφτά μας πίσω!

Κάποιοι επιλέγουν να παίξουν τη Δανία και τη Νορβηγία -με απόδοση 25- αλλά και την Αυστρία με την drag queen Conchita Wurst (απόδοση 35).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα