Ξεκίνησε στην Κοπεγχάγη ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision 2014. Απόψε θα παρακολουθήσουμε από την δημόσια τηλεόραση τον πρώτο ημιτελικό και την Πέμπτη τον δεύτερο, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός!
Στη σκηνή του B&W Hallerne της Κοπεγχάγης θα διαγωνιστούν απόψε 16 χώρες, ενώ η βραδιά άρχισε με τους fans του διαγωνισμού και την περσινή νικήτρια Emmelie De Forest.
Πρόκειται για έναν χώρο ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε ναυπηγείο. Οι διοργανωτές διαμόρφωσαν έτσι τον χώρο ώστε να θυμίζει ένα τεράστιο διαμάντι το οποίο φωτίζεται από 3.000 μπλε και λευκά φώτα ενώ οι οθόνες LED περιμετρικά ξεπερνούν τα 1.200 τετραγωνικά μέτρα! Η Lise Rønne, ο Nikolaj Koppel και ο Pilou Asbæk είναι οι παρουσιαστές του διαγωνισμού με εμπειρία στις παρουσιάσεις και πολλές ανάλογες εκδηλώσεις το ενεργητικό τους. Εντυπωσιακή ήταν για ακόμη μια φορά η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού Emmelie de Forest ερμηνεύοντας το περσινό νικητήριο τραγούδι . Την αναμετάδοση για λογαριασμό της ΝΕΡΤΙ κάνει η Μαρία Κοζάκου.
Οι παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού, Nikolaj Koppel, Pilou Asbæk και Lise Rønne, μας καλωσόρισαν στην 59η διοργάνωση και, θα αρχίσει το διαγωνιστικό κομμάτι.

Οι τηλεθεατές που μπορούν να πάρουν μέρος στο αποψινό televoting είναι όσοι διαμένουν στις χώρες που διαγωνίζονται, καθώς και στις Ισπανία, Γαλλία και Δανία. Το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται σε ποσοστό 50 – 50, από τις ψήφους του κοινού και των κριτικών επιτροπών των παραπάνω χωρών, οι οποίες ψήφισαν μετά την πρόβα τζενεράλε.
Ξεκίνησε στην Κοπεγχάγη ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision 2014. Απόψε θα παρακολουθήσουμε από την δημόσια τηλεόραση τον πρώτο ημιτελικό και την Πέμπτη τον δεύτερο, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός!
H πρώτη διαγωνιστική βραδιά άρχισε με την Χορωδία της Ευρώπης, στην οποία είδαμε fans της Eurovision να τραγουδούν όλοι μαζί την ώρα που βρίσκονται online, ενώ θα ακολουθήσει η νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, Emmelie de Forest.
Δύο είναι οι χώρες που ξεχωρίζουν από τον πρώτο ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού της Κοπεγχάγης: Το τραγούδι της Αρμενίας που εκπροσωπείται από τον Aram Mp3 με τίτλο «Not Alone» και εκείνο του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο εκπροσωπείται από την Dilara με το «Start a Fire», θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις στην πρώτη βραδιά του σόου.
Στον τελικό έχουν αρκετές πιθανότητες να περάσουν η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Ολλανδία, το Σαν Μαρίνο, η Ουκρανία και το Μαυροβούνιο. Αν θέλετε τώρα κάποιο αουτσάιντερ, καλή επιλογή είναι το Βέλγιο και στη συνέχεια η Αλβανία.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι ως εξής:
1. Αρμενία
Με τον αέρα του φαβορί ο τραγουδιστής της Αρμενίας άνοιξε το διαγωνιστικό κομμάτι
2. Λετονία
Η παρουσία τους στη σκηνή είναι πολύχρωμη καθώς τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος Aarzemnieki είναι ντυμένα με διαφορετικά και έντονα χρώματα. Το φόντο πίσω τους στη μεγάλη οθόνη είναι σε μπλε απόχρωση με κυρίαρχο στοιχείο τα δέντρα ενώ ο τραγουδιστής προσπαθεί με την εμφάνιση του ξεσηκώσει το κοινό
Μάλλον τα κατάφερε!

3. Εσθονία
Τρίτη η Εσθονία ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision, με την Tanja να ερμηνεύει το Amazing! Εντυπωσιακή στα λευκά, με αέρινη χορογραφία παρουσία ενός παρτενέρ! Φόντο εκατοντάδες λευκά πουλιά!
4. Σουηδία
Με αέρα νικήτριας εμφανίστηκε η Sanna Nielsen, που εκπροσωπεί τη Σουηδία, στη σκηνή που διεξάγεται ο α’ ημιτελικός της Eurovision στην Κοπεγχάγη.
Η Nielsen ερμήνευσε το «Undo», φορώντας κοντό φόρεμα από δαντέλα… κι όσο απλή κι αν ήταν η εμφάνιση της στυλιστικά… τα φώτα και το σκηνικό ήταν υπερπαραγωγή.
Το τραγούδι της Σουηδίας και της Αρμενίας θεωρούνται τα φαβορί του α’ ημιτελικού.
Δείτε την εμφάνιση της
Μια δυναμική μπαλάντα το Undo, με τη Sanna να το ερμηνεύει μόνη στη σκηνή, έχοντας για συντροφιά χιλιάδες αστέρια. Καταχειροκροτήθηκε!
5. Ισλανδία
Πέμπτη εμφανίστηκε η Ισλανία, με το συγκρότημα από δασκάλους, τους Pollaponk. Το No Prejudice, ένα χαρούμενο κομμάτι με ανάλογο σκηνικό. Τα βλέμματα τράβηξαν τα πολύχρωμα κοστούμια τους.
Μάλιστα στο τέλος σχημάτισαν τη λέξη LOVE ως κοινωνικό μήνυμα κατά της προκατάληψης και του ρατσισμού.
6. Αλβανία
Μπαλάντα επέλεξε να στείλε η Αλβανία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η τραγουδίστρια Hersl είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ με την αλβναική σημαία στην πλάτη!
7. Ρωσία
Η Ρωσία έβδομη κατά σειρά, με τις δίδυμες αδελφές να ερμηνεύουν το Shine. Τραγούδι από τον δικό μας Κοντόπουλο και τον Φωκά Ευαγγελινό στην χορογραφία.
Οι δίδυμες, ενωμένες αρχικά στα μαλλιά, πάνω σε μια κατασκευή που θύμιζε τραμπάλα. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε χρώμα με την τραμπάλα να γίνεται ένας λαμπερός ήλιος.
8. Αζερμπαϊτζάν
Το Start a fire ερμήνευσε η Dilara Kazimova για το Αζερμπαϊτζάν. Μια μπαλάντα, με την τραγουδίστρια να φορά μια κόκκινη τουαλέτα. Η χορεύτρια - μαριονέτα φορούσε και εκείνη την ίδια!
9. Ουκρανία
Στην ένατη θέση εμφανίστηκε η Ουκρανία, με την Mariya Yaremchut να ερμηνεύει Tick Tock! Όμορφη και sexy η τραγουδίστρια, με ακόμα πιο sexy φόρεμα!
Συνοδευόταν από έναν χορευτή μέσα σε μια ρόδα!
10. Βέλγιο
Tο Βέλγιο, με 3 μόνο απουσίες από τον διαγωνισμό, έστειλε τον Axel Hirsoux, με το τραγούδι ύμνο στη μητέρα, "Mother".
Αφιέρωμα στις απανταχού μαμάδες!
11. Μολδαβία
12. Σαν Μαρίνο
Ο Άγιος Μαρίνος εμφανίστηκε στην δωδέκατη θέση με μια μπαλάντα το Maybe από την Valentina Monetta. Η τραγουδίστρια θύμιζε θαλάσσια θεότητα, με φόντο ένα κοχύλι.
13. Πορτογαλία
Δέκατη τρίτη η Πορτογαλία με το Quero ser tua από την Suzy. Χαρούμενο τραγούδι και άκρως ανεβαστικό σε ρυθμούς zumba. Ένα κόκκινο φόρεμα επέλεξε η τραγουδίστρια πλαισιωμένη από άνδρες και γυναίκες που χτυπούσαν τύμπανα και ταμπούρλα!
14. Ολλανδία
Ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για τον διαγωνισμό δημιούργησε η Ολλανδία. Calm after the storm ο τίτλος. Ένα πολύ μελωδικό τραγούδι, με την ατμόσφαιρα να παραπέμπει σε Τέξας.
15. Μαυροβούνιο
Προτελευταίο εμφανίστηκε το Μαυροβούνιο με τον Sergej Cetkovic και το τραγούδι Moj Svijet. Μια αδιάφορη μπαλάντα, με μια χορεύτρια να κάνει roller skating στη σκηνή!
16. Ουγγαρία
Τελευταία εμφανίστηκε η Ουγγαρία με τον Andras Kallay να ερμηνεύει το Rumming. Ένα ιδιαίτερο τραγούδι που ξεσήκωσε το κοινό!



