Συναγερμός στη Σούδα: Οι Αμερικανοί φοβούνται για τρομοκρατικό χτύπημα, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Συναγερμός στη Σούδα: Οι Αμερικανοί φοβούνται για τρομοκρατικό χτύπημα, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Ο αμερικανικός στρατός αύξησε το επίπεδο συναγερμού σε πολλές βάσεις του ανά την Ευρώπη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα και συγκεκριμένα η Soczu, επικαλούμενα αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Αιτία φέρεται να είναι το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης σε κάποια από τις βάσεις. Μάλιστα μεταξύ των βάσεων περιλαμβάνεται και η αμερικανική εγκατάσταση στη Σούδα, όπου τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν δραματικά.

Σημειώνεται ότι στη Σούδα έχει απαγορευτεί η είσοδος σε οποιονδήποτε που δεν είναι μέλος του αμερικανικού προσωπικού της βάσης, πράγμα που περιλαμβάνει όλους όσους συνεργάζονται με αυτή για οποιονδήποτε λόγο, από τα λεωφορεία που μεταφέρουν προσωπικό από και προς Χανιά, μέχρι τους εργολάβους που εκτελούν διάφορα έργα και όσους τροφοδοτούν τη βάση με τρόφιμα και όλα τα απαραίτητα είδη. Η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη.

Εκτός από τους Έλληνες που εργάζονται στις παραπάνω ευκολίες, η είσοδος φέρεται να έχει απαγορευτεί και σε μέλη του στρατιωτικού προσωπικού του ΝΑΤΟ. Είναι η πρώτη φορά τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα αμερικάνικα δίκτυα, από τη μεριά τους, ανέφεραν ότι τα μέτρα ασφαλείας ανήλθαν στο επίπεδο «Charlie», το δεύτερο υψηλότερο, που ισχύει «σε ενδεχόμενο περιστατικού ή πληροφοριών που υποδεικνύουν ότι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κάποιου είδους τρομοκρατικής ενέργειας ή στοχοποίησης προσωπικού ή εγκαταστάσεων».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα