Σκελετοί χιλιάδων ετών βρέθηκαν στον κήπο του ξενοδοχείου

Σκελετοί χιλιάδων ετών βρέθηκαν στον κήπο του ξενοδοχείου

Ανθρώπινα οστά ηλικίας άνω των 1.000 ετών ανακαλύφθηκαν στον κήπο ενός ξενοδοχείου, με 24 σκελετούς να κείτονται δίπλα σε οστά που ανήκουν σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων.

Τα αγγλοσαξονικά λείψανα ανδρών, γυναικών και παιδιών βρέθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου The Old Bell στο Malmesbury, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Αβαείο Malmesbury, στο Wiltshire.

Οι ιδιοκτήτες Kim και Whit Hanks ήξεραν πάντα όταν ανέλαβαν το κτίριο του 1200, το 2021 ότι ήταν ένα ξενοδοχείο γεμάτο ιστορία, αλλά ποτέ δεν περίμεναν ότι θα υπήρχε τόση ιστορία κάτω από τα πόδια τους.

Το Σάββατο (6 Ιουλίου), το The Old Bell Hotel επιβεβαίωσε στο κοινό ότι κάτω από τον κήπο του ξενοδοχείου βρέθηκαν σπάνια υπολείμματα μεσοσαξονικών σκελετών, μερικά που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα.

H ηλικία των οστών

Τα λείψανα χρονολογούνται  από το 670 έως το 940 μ.Χ., δηλαδή αφορούν στις πρώτες ημέρες του Αββαείου, όταν ήταν μοναστήρι.

Ο ιστορικός του Αββαείου του Μαλμεσμπέρι, Tony McAleavy, είπε ότι τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, ιδίως επειδή η θέση «εκείνη την εποχή ήταν ένα από τα κορυφαία κέντρα της ακαδημαϊκής κοινότητας στη δυτική Ευρώπη». Όπως είπε «ενθουσιάστηκε υπέρ του δέοντος».

«Αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι μια συλλογή από λείψανα μοναχών — είναι άνδρες, γυναίκες και παιδιά» πρόσθεσε.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία  του Cotswold το 2023, κλήθηκε να ανασκάψει την περιοχή, ως μέρος του σχεδιασμού των συνθηκών για κάποια επικείμενα οικοδομικά έργα και πλέον έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες.

Ασυγκράτητος ο ενθουσιασμός των αρχαιολόγων

Από γραπτές πηγές  προκύπτει ότι η περιοχή αποτελούσε μέρος της μοναστικής ανάπτυξης.

Ο κ. McAleavy πρόσθεσε: “Φαίνεται πως έχουμε βρει ίχνη ανθρώπων που βοήθησαν τους μοναχούς στην περιοχή. Πρόκειται να  ρίξει νέο φως στον τρόπο που λειτούργησε το Αββαείο του Μαλμεσμπέρι στη χρυσή εποχή του”.

Ενώ έχουν γραφεί πολλά σχετικά με το σαξωνικό παρελθόν της πόλης, οι ειδικοί λένε ότι πλέον, το πρόσφατο εύρημα προσφέρει ουσιαστικές, υλικές αποδείξεις και στοιχεία.

Ο Paulo Guarino από το Cotswold Archaeology είπε: “Από τις ιστορικές πηγές ήταν γνωστό ότι το μοναστήρι ιδρύθηκε εκείνη την περίοδο, αλλά δεν είχαμε ποτέ αδιάσειστα στοιχεία πριν από αυτήν την ανασκαφή”.

 Ο χώρος του ξενοδοχείου

“Τη διαχειριζόμαστε με τον μέγιστο σεβασμό. Γνωρίζαμε από την αρχή τη σημασία της” σημειώνει.

Η Kim και ο Whit Hanks, είναι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και κατάγονται από το Τέξας. Όπως είπαν,  με τον καιρό ανακάλυπταν ολοένα και  περισσότερα για την ιστορία της περιοχής.

“Είναι συναρπαστικό να ζεις σε μια κοινότητα με τόσο πλούσια ιστορία. Αυτή η πόλη είναι τόσο ανοιχτή και θέλει  η ιστορία της ν’ ακουστεί”, είπε η κα Hanks.

Το Αββαείο του Malmesbury είναι ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης έρχεται καθώς ο Μαλμεσμπέρι γιορτάζει το Athelstan 1100, μια αλληλουχία  γεγονότων που σηματοδοτούν τη βασιλεία του Αγγλοσαξονικού Βασιλιά Athelstan, του πρώτου Βασιλιά όλης της Αγγλίας, που όρισε την πόλη ως το σημείο ταφής του.

Πηγή: enikos.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα