Ανατροπή: Τα επίσημα exit poll δίνουν πρωτιά Μελανσόν – Δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν!

Ανατροπή: Τα επίσημα exit poll δίνουν πρωτιά Μελανσόν – Δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν!

Για βραδιά θρίλερ πάει η Γαλλία, καθώς τα επίσημα exit poll έδειξαν πρωτιά της Αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσόν, με την Λεπέν να είναι τρίτη!

 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο έρχεται πρώτο με 172 έως 192 έδρες, με τον Μακρόν να ακολουθεί με 150 έως 170 έδρες, ενώ η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν και οι σύμμαχοί της πέφτουν στη τρίτη θέση από 132 έως 152 έδρες.

 
 


Σε αντίθεση με τα ανεπίσημα exit poll από Βέλγιο, που έδιναν πρώτη την Λεπέν, στη Γαλλία τα επίσημα την ρίχνουν στην τρίτη θέση, πίσω και από τον Μακρόν, με το Λαϊκό Μέτωπο να έχει μικρό προβάδισμα.

Με αυτά τα δεδομένα πάντως δεν προκύπτει αυτοδυναμία (απαιτούνται 289 έδρες) και τα πάντα είναι… ρευστά, αφού τα αποτελέσματα των exit poll περισσότερο έχουν μπερδέψει την κατάσταση στη Γαλλία, έως ότου τουλάχιστον προκύψουν τα πρώτα αποτελέσματα.

 
Μελανσόν: «Ο λαός απέτρεψε τη χειρότερη λύση»
Σε μια πρώτη του δήλωση, ο Ζαν Λικ Μελανσόν ανέφερε πως «ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση και ψήφισε κατά συνείδηση. Χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Ελεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές» είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα