Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη Nestle για μολυσμένες πίτσες από τις οποίες πιθανόν να πέθαναν δύο παιδιά

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη Nestle για μολυσμένες πίτσες από τις οποίες πιθανόν να πέθαναν δύο παιδιά

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στη γαλλική θυγατρική της Nestle η οποία κατηγορείται για μια υπόθεση που αφορούσε μολυσμένες πίτσες που υπάρχουν υπόνοιες ότι οδήγησαν στο θάνατο δύο παιδιών, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Η μονάδα που διαχειρίζεται το εργοστάσιο στη βόρεια Γαλλία που κατασκεύαζε τις πίτσες με το σήμα Buitoni, καθώς και η Nestle France κατηγορήθηκαν αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις κατηγορίες.

Οι Γάλλοι ανακριτές άνοιξαν έρευνα τον Μάιο του 2022 για ακούσια ανθρωποκτονία και ακούσιο τραυματισμό, αφού αρκετοί πελάτες αρρώστησαν από την κατανάλωση πίτσας που περιείχε βακτήρια E.coli.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σήμερα ότι οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες κατά της Nestle France και της Societe des Produits Alimentaires de Caudry, της θυγατρικής που επιβλέπει το εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν οι μολυσμένες πίτσες. Η Nestle ανέστειλε την παραγωγή των μολυσμένων προϊόντων τον Μάρτιο του 2022.

  Το κατηγορητήριο είναι προκαταρκτικό, δηλαδή υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί απόφαση.

«Η Nestle France σκοπεύει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της στην υπόθεση. Ελπίζουμε αυτές οι νομικές διαδικασίες να βοηθήσουν στην πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών αυτού του δραματικού γεγονότος και σε κάποια παρηγοριά για τα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

 
Το σκάνδαλο επηρέασε δεκάδες ανθρώπους το 2022.

Ενα χρόνο αργότερα, η Nestle κατέληξε σε συμφωνία για την αποζημίωση 63 θυμάτων και των οικογενειών τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα