Εμανουέλ Μακρόν: Συντριπτική ήττα από τη Μαρίν Λε Πεν. Προκήρυξε πρόωρες εκλογές στην Γαλλία στις 30 Ιουνίου

Εμανουέλ Μακρόν: Συντριπτική ήττα από τη Μαρίν Λε Πεν. Προκήρυξε πρόωρες εκλογές στην Γαλλία στις 30 Ιουνίου

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την συντριπτική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές από το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου, μετά τη σαρωτική νίκη της παράταξης της Μαρίν Λεπέν.

«Δεν θα μπορέσω, λοιπόν, στο τέλος αυτής της ημέρας να ενεργήσω σαν να μην είχε συμβεί τίποτα Σε αυτήν την κατάσταση προστέθηκε ένας πυρετός που έχει καταλάβει τη δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε από τα Ηλύσια.

Και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό, αφού διενήργησα τις διαβουλεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 του Συντάγματός μας, αποφάσισα να σας δώσω ξανά την επιλογή του κοινοβουλευτικού μας μέλλοντος ψηφίζοντας».

«Θα υπογράψω σε λίγα λεπτά το διάταγμα για τη σύγκληση των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο», κατέληξε ο Μακρόν.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο υποψήφιος της γαλλικής ακροδεξιάς, Ζορντάν Μπαρντελά, νικητής με άνω του 30% των ψήφων στις ευρωεκλογές, ζήτησε από τον Εμανουέλ Μακρόν «να οργανώσει νέες βουλευτικές εκλογές».

Οι εκλογές θα γίνουν στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα