Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος Τσετσένος

Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος Τσετσένος

Συνελήφθη ένας νεαρός Τσετσένος ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση στο στάδιο της Σεντ Ετιέν στη Γαλλία.

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους αγώνες ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αποκαλύφθηκε και απετράπη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των γαλλικών αρχών το σχέδιο ήταν «ισλαμιστικής έμπνευσης» και στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στη Σεντ Ετιέν στην κεντροανατολική Γαλλία, συνελήφθη ένας νεαρός Τσετσένος.

«Στις 22 Μαΐου 2024, η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας (DGSI) προχώρησε στο Σεντ Ετιέν στη σύλληψη ενός Τσετσένου υπηκόου, 18 ετών, που φέρεται ότι να σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης» στο γαλλικό έδαφος, ανέφερε το υπουργείο.

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους.

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα