Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι έσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι έσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο

Ένα κύμα ρωσικών πυραύλων την Πέμπτη έπληξε πολλές τοποθεσίες στο Χάρκοβο, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, καθώς οι δυνάμεις του Κρεμλίνου προχωρούν.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εκμεταλλευτεί την αποδυναμωμένη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία και τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν προχωρήσει προς το Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανταποκρίσεις των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο ρωσικός στρατός «έσπασε» την πρώτη γραμμή άμυνας των Ουκρανών και οδεύει προς την πόλη του Χαρκόβου.

Η επίθεση κατέστρεψε τις συγκοινωνιακές και δημοτικές υποδομές καθώς κι ένα τυπογραφείο, προκαλώντας πυρκαγιά, δήλωσαν ο δήμαρχος του Χάρκοβο και ο κυβερνήτης της περιοχής.

Καπνός ξεχύθηκε από ένα από τα τυπογραφεία και η μυρωδιά του καμένου ξύλου γέμισε τον αέρα καθώς οι διασώστες μετέφεραν πτώματα σε πλαστικές σακούλες έξω από το κτίριο, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Reuters.

Ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει την περιοχή του Χαρκόβου και να δημιουργήσει μία μεγάλη ζώνη ασφαλείας μεταξύ των συνόρων και της ουκρανικής επικράτειας, ώστε να αποτρέψει τις πυραυλικές επιθέσεις του Κιέβου προς ρωσικές παραμεθόριες περιοχές.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα