Μέση Ανατολή: Ανελέητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Μέση Ανατολή: Ανελέητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Μέσα στη νύχτα διασώστες προσπαθούν να βγάλουν ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

Από τις επιθέσεις στη Τζαμπάλια, τη Χαν Γιουνίς και τη Ράφα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άμαχοι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50 τις τελευταίες 24 ώρες.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με επιθέσεις της εναντίον του ισραηλινού στρατού στους δρόμους της Τζαμπάλια.

Βρέθηκαν νεκροί τρεις όμηροι

224 μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ο IDF εντόπισε στη Λωρίδα της Γάζας τις σορούς τριών Ισραηλινών ομήρων, της Σάνι Λουκ, της Αμίτ Μπουσκίλα και του Ιτζάκ Γκελερέντερ.

«Η Σάνι Λουκ, η Αμίτ Μπουσκίλα και ο Ιτζάκ Γκελερέντερ δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από το μουσικό φεστιβάλ Νόβα στις 7 Οκτωβρίου και τα πτώματα τους μεταφέρθηκαν στη Γάζα», είπε ο εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού.

Στις 7 Οκτωβρίου η Σάνι Λουκ βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ supernova στο Ισραήλ. Όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν, η 23χρονη κοπέλα φέρεται να κρύφτηκε πίσω από θάμνους και να τηλεφώνησε στη μητέρα της, λέγοντάς της ότι θα προσπαθήσει να ξεφύγει.

Λίγες ώρες αργότερα δημοσιεύθηκε αυτό το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Σάνι φαίνεται αναίσθητη στην καρότσα ενός αγροτικού. Περιφέρεται σαν λάφυρο από την Χαμάς.

Οι γονείς της ανακουφίστηκαν που η σορός της κόρης τους επέστρεψε στο Ισραήλ και μπορούν να τη αποχαιρετήσουν όπως πρέπει.

«Νομίζω ότι βρισκόταν σε ένα από τα τούνελ που είχε πολύ κρύο, δεν ξέρω μάλλον 50 μέτρα κάτω από το έδαφος. Γι΄ αυτό και το σώμα της είναι ακέραιο και όμορφο και το δέρμα της έχει το ίδιο χρώμα, φαίνονται ακόμη και τα τατουάζ», είπε πατέρας θύματος.

«Τους βρήκαν γύρω από την πόλη της Ράφα και τώρα μία από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί για να εισβάλλουν είναι ότι εκεί κρατούνται πολλοί από τους ομήρους νεκροί ή ζωντανοί», μετέδωσε το δελτίο του Sky News.

Από τους περίπου 240 ομήρους που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς αφέθηκαν ελεύθεροι περισσότεροι από 100 κατά τη διάρκεια της σύντομης εκεχειρίας τον Νοέμβριο. Ο Ισραηλινός στρατός πιστεύει ότι οι εξτρεμιστές της Χαμάς κρατάνε ακόμη 130 αιχμαλώτους.

Μέσω θαλάσσης έφτασαν θαλάσσης φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πως έφτασαν μέσω θαλάσσης φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας, που πέρασαν για πρώτη φορά σε ακτή της Γάζας, μέσω της πλωτής προβλήτας που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός.

«Αυτή η προσωρινή προβλήτα δεν αρκεί από μόνη της για να φέρει τροφή, νερό και φάρμακα στους Παλαιστίνιους στη Γάζα που τόσο τα χρειάζονται. Πρέπει να ανοίξουμε τις χερσαίες διελεύσεις το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι 500 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασαν μέσω της προβλήτας, είναι σταγόνα στον ωκεανό για τους εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους Παλαιστίνιους που εδώ και μήνες ζουν στα όρια του λιμού.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα