Βασιλιάς Κάρολος: Έχασα την αίσθηση της γεύσης από τις χημειοθεραπείες

Βασιλιάς Κάρολος: Έχασα την αίσθηση της γεύσης από τις χημειοθεραπείες

Αντιμέτωπος με βαριές παρενέργειες κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών του ήρθε ο Βασιλιάς Κάρολος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Σε επίσκεψή του στο Μουσείο Αεροπορίας του Στρατού στο Χάμσαϊρ, ο Βασιλιάς Κάρολος συνομίλησε με τον Άαρον Μάπλεμπεκ, ο οποίος και εκείνος είχε δώσει μάχη με τον καρκίνο.

Ο Μάπλεμπεκ αποκάλυψε στον Κάρολο πως κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών του είχε χάσει την αίσθηση της γεύσης, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Βασιλιάς Κάρολος, καθώς είχε τα ίδια συμπτώματα.

Έριξε... πόρτα στον Χάρι

Παράλληλα, ολοένα και μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Χάρι, κάτι που φαίνεται να προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους κύκλους του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, βασιλικές πηγές ανέφεραν πως ο βασιλιάς Κάρολος πρότεινε στον πρίγκιπα Χάρι να μείνει σε βασιλική κατοικία, όσο ο δούκας βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ο 39χρονος πρίγκιπας Χάρι φέρεται να απέρριψε την πρόταση του πατέρα του και αντ' αυτού να έμεινε σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού του.

Οι ίδιες βασιλικές πηγές (πρόκειται για πρόσωπα απ’ τον κύκλο του βασιλιά Καρόλου) δήλωσαν στους Sunday Times ότι ο 75χρονος μονάρχης ήταν πρόθυμος να αφήσει τον μικρότερο γιο του να απολαύσει τη βασιλική κατοικία στο Λονδίνο, εκεί που ταξίδεψε ο πρίγκιπας Χάρι την περασμένη εβδομάδα για να γιορτάσει τη 10η επέτειο των Αγώνων Invictus.

Μάλιστα, οι πηγές επισήμανα πως αν ο πρίγκιπας Χάρι είχε τελικά δεχθεί να μείνει στη βασιλική κατοικία, τότε θα ήταν «ευκολότερο» για εκείνον να δει τον βασιλιά Κάρολο, την ώρα που οι σχέσεις τους βρίσκονται υπό καθεστώς «πάγου».

Αντίστοιχα, πηγές από το περιβάλλον του πρίγκιπα Χάρι ισχυρίστηκαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να μην δει τον γιο του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κάτι όμως που διαψεύσθηκε από τους κύκλους του βασιλιά.

«Είναι όλα πολύ θλιβερά», δήλωσε στους Sunday Times ένας φίλος του βασιλιά. «Αν και είναι αλήθεια ότι ο βασιλιάς είναι επιφυλακτικός στο να συναντηθεί με τον Χάρι, δεδομένων των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φυσικά και συμφώνησε να δει τον γιο του στην πιο ευάλωτη στιγμή της ασθένειάς του, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «αν και λόγω της κατάστασης της υγείας του βασιλιά Καρόλου, οι πιθανότητες να συναντηθεί με τον πρίγκιπα Χάρι ήταν λίγες, εκείνος φρόντισε να βρει χρόνο παρά το απαιτητικό του πρόγραμμα».

Από την άλλη πλευρά, ένας φίλος του πρίγκιπα Χάρι επέμεινε ότι ο Δούκας του Σάσεξ ζήτησε να δει τον πατέρα του πολύ πριν από το ταξίδι του στη γενέτειρά του. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό το αίτημα έπεσε στο κενό. Ακόμα και αν δεν το έλαβαν στο παλάτι, -πράγμα που δεν το πιστεύω-, είναι δυνατόν η Αυτού Μεγαλειότητα να μην ζητήσει να δει τον γιο του; Άλλωστε, ήταν ήδη γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα ερχόταν στο Λονδίνο».

Οι φίλοι του πρίγκιπα Χάρι που φέρονται να πέρασαν χρόνο μαζί του στο Λονδίνο υποστήριξαν ότι εκείνος ήταν «βαθιά στενοχωρημένος» που δεν συναντήθηκε με τον Κάρολο. «Με εκπλήσσει πολύ. Περίμενα όντως ότι θα συναντηθούν. Δεν ξέρω πότε ο πρίγκιπας Χάρι θα επιστρέψει στο Λονδίνο», δήλωσε ένας φίλος του.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα