Ισραήλ: Διέταξε εκκένωση του κέντρου της Ράφα

Ισραήλ: Διέταξε εκκένωση του κέντρου της Ράφα

Σκληρές μάχες γίνονται στην ανατολική Ράφα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους μαχητές και τον ισραηλινό στρατό, με τις IDF να επιχειρούν να προωθηθούν βαθύτερα στην πόλη που φιλοξενεί περίπου 1,4 εκ. εκτοπισμένους στη νότια Γάζα.

Τα ισραηλινά τανκς έχουν αποκλείσει τη Ράφα από το νότο και ολοκληρώνουν την περικύκλωση της «κόκκινης ζώνης», όπου ο ισραηλινός στρατός διέταξε την απομάκρυνση 100.000 εκτοπισμένων Παλαιστινίων κατοίκων, καθώς το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση των επιχειρήσεων στην πόλη.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης από τις 12 το βράδυ μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα το σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού μέσα στην πόλη της Ράφα ήταν ισχυρό.

Όπως ισχυρίζονται αυτό ήταν η απάντηση στις 2-3 τουλάχιστον επιθέσεις που έγιναν μέσα από την Ράφα με στόχο την πόλη Μπερ Σεβά στο νότιο Ισραήλ.

Η επιχείρηση στην Ράφαα βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και ο στρατός έχει κλείσει ασφυκτικά την πόλη. Ταυτόχρονα, έχει ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή όσοι βρίσκονται ανατολικά στη Ράφα προς μία βορειότερη πόλη μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Όμως ο ισραηλινός στρατός δεν περιορίζεται στη Ράφα εκεί καθώς υπάρχει και μία μεγάλη επιχείρηση στη βόρεια πλευρά της Γάζα, όπου και εκεί έχει ζητηθεί εκκένωση.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα