Κατάδικους στέλνει τώρα στο μέτωπο ο Ζελένσκι μετά το ξύλο σε όσους δεν θέλουν να πολεμήσουν

Κατάδικους στέλνει τώρα στο μέτωπο ο Ζελένσκι μετά το ξύλο σε όσους δεν θέλουν να πολεμήσουν

Καταδίκους επιστρατεύει τώρα η Ουκρανία για να πολεμήσουν στο μέτωπο, μετά το άγριο ξύλο σε όσους δεν θέλουν να πολεμήσουν, από αυτούς που δεν κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα, καθώς βλέπουν τις απώλειές της σε έμψυχο δυναμικό να μεγαλώνουν διαρκώς.

Ειδικότερα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων, την ώρα που οι εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης στο Κίεβο και της ουκρανικής διασποράς έχουν αυξηθεί.

“Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εγκλήματα που στρέφονται κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιστρατευθούν” δήλωσε ο Ολέξιι Χοντσαρένκο, ένας από τους βουλευτές, μέσω ανάρτησης του στο Telegram.

Η Ουκρανία, αντιμέτωπη με έλλειψη εθελοντών στρατιωτών, εργαζόταν επί πολλούς μήνες πάνω στο κείμενο αυτό που είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πολέμου με τη Ρωσία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα αύξηση των ποινών για τους ανυπότακτους, και διεύρυνσης του ορίου ηλικίας όσων καλούνται να παρουσιαστούν στον στρατό από τα 27 στα 25 έτη.

Οι Ουκρανοί δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να πολεμήσουν σε μια μάχη που χάνουν, όπως όλα δείχνουν, ενώ ζουν υπό τον φόβο νέου διατάγματος Ζελένσκι για κινητοποίηση. Οουκρανικός στρατός συνεχίζει να εγκαταλείπει τις θέσεις του και να υποχωρεί, παραδίδοντας τη μία πόλη μετά την άλλη και τη Ρωσία να προελαύνει, ενώ ακόμα και οι ξένοι μισθοφόροι αρνούνται πλέον να πολεμήσουν.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα