«Όχι» του Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα – «Πρόκειται για τέχνασμα της Χαμάς»

«Όχι» του Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα – «Πρόκειται για τέχνασμα της Χαμάς»

Η ισραηλινή πλευρά φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση που αποδέχθηκε νωρίτερα η Χαμάς για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένα «θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα, στο μέτωπο μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς.

Μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης πως αποδέχεται την πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο και το Κατάρ, η ισραηλινή πλευρά φέρεται να απορρίπτει αυτήν την προοπτική.

Αξιωματούχοι του IDF ανέφεραν πως η Χαμάς συμφώνησε σε όρους που παρουσίασε μονομερώς η Αίγυπτος, δίχως να έχει ενημερωθεί το Ισραήλ. Μάλιστα, αξιωματούχος χαρακτήρισε ως «απαράδεκτους» τους όρους της πρότασης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Η μόνη απάντηση στα κόλπα της Χαμάς είναι η κατάκτηση της Ράφα»
Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Χαμάς ως «τεχνάσματα», ο Υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιτάμρ Μπεν – Γκιβρ, τόνισε πως «υπάρχει μόνο μία απάντηση στα κόλπα και τα παιχνίδια της Χαμάς. Μία άμεση εντολή να κατακτηθεί η Ράφα, να αυξηθεί η στρατιωτική πίεση και να συνεχισθεί η συντριβή της Χαμάς μέχρι να ηττηθεί ολοκληρωτικά».

Το Ισραήλ όντως έλαβε πριν από μερικά λεπτά το κείμενο στο οποίο έχει συμφωνήσει η Χαμάς και το μελετά σε ανώτατο επίπεδο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ, μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
 
Παράλληλα, θεωρείται σχεδόν βέβαια η σύγκληση έκτακτου υπουργικού αλλά και στρατιωτικού συμβούλιου, προκειμένου να αποφασισθούν οι επόμενες κινήσεις του IDF.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα