Τουρκία: Έκρηξη και φωτιά σε κτήριο στην Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον 29 νεκροί και 3 τραυματίες

Τουρκία: Έκρηξη και φωτιά σε κτήριο στην Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον 29 νεκροί και 3 τραυματίες

Πυρκαγιά ξέσπασε, την Τρίτη (02/04), σε 16ώροφο κτήριο στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία. Στο σημείο έσπευσαν πολλοί αστυνομικοί, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες. Από τη φωτιά έχασαν τη ζωή τους 29 άτομα και 3 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN Türk, sτην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές Αρχές της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι η φωτιά πιστεύεται ότι προκλήθηκε από εργασίες ανακαίνισης. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Αλί Γερλίκαγια, και έλαβε πληροφορίες για την πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η φωτιά προκλήθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι [τοπική ώρα] στη συνοικία της Κωνσταντινούπολης, στη συνοικία Εσεντεπέ της περιοχής Σισλί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη στον χώρο ενός νυχτερινού κέντρου με την ονομασία «Masquerade», που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του 16ώροφου κτηρίου, το οποίο ήταν κλειστό για το Ραμαζάνι, καθώς ανακαινιζόταν.

Δηλώσεις από τις τοπικές Αρχές της Κωνσταντινούπολης

«Οι τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομεία της περιοχής», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση των τοπικών Αρχών της Κωνσταντινούπολης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μετέβη άμεσα στο σημείο της έκρηξης και δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανέρχεται σε 15.

Επίσης, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Νταβούτ Γκιούλ, πήγε στον τόπο της πυρκαγιάς και διερεύνησε την υπόθεση. Ο Νταβίντ Γκιουλ είχε δηλώσει αρχικά ότι 23 άτομα επλήγησαν από την πυρκαγιά και πρόσθεσε: «Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι σαφής. Οι ομάδες μας εργάζονται στον τόπο του συμβάντος από την πρώτη στιγμή».

Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε: «Μέρος του κτηρίου χρησιμοποιείτο για χώρο διασκέδασης. Οι ομάδες μας εργάζονται στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους. Από το περιστατικό έχουν πληγεί 23 άτομα. Ο χώρος είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και η άδειά του ανανεώθηκε το 2018. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα