Ευρωπαϊκός τρόμος μετά το χτύπημα στη Ρωσία: Πώς αποτράπηκε επίθεση Τατζίκων στη Βιέννη

Ευρωπαϊκός τρόμος μετά το χτύπημα στη Ρωσία: Πώς αποτράπηκε επίθεση Τατζίκων στη Βιέννη

Τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία γράφουν ότι πράκτορες του ISIS μπορούν να διεισδύσουν στην ΕΕ 

Πόσο μεγάλη απειλή είναι οι τρομοκρατικές ομάδες για την Ευρώπη μετά το πολύνεκρο επεισόδιο στη Ρωσία;

Η ανησυχία είναι έκδηλη, και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης γράφουν ξανά ότι πολίτες από το Τατζικιστάν που συνδέονται με το ISIS μπορούν να φτάσουν στις χώρες της ΕΕ μέσω του εδάφους της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά από την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City έξω από τη Μόσχα, παραδέχτηκε πως αντίστοιχες ομάδες που έχουν σχέσεις με τον ISIS προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν παρόμοιες ενέργειες στη Γαλλία.

Το Reuters αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Αυτή η ομάδα προσπάθησε επίσης να πραγματοποιήσει αρκετές ενέργειες στο έδαφός μας». Ο Μακρόν δεν διευκρίνισε ούτε αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Τον Ιανουάριο, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι Τατζίκοι που συνδέονται με την ομάδα Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν χρησιμοποιούσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως τρόπο για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ετοίμαζαν επίθεση στη Βιέννη

Και τώρα το αυστριακό δημοσίευμα της Heute γράφει για το ίδιο με φόντο την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το 2022, λίγο μετά την έναρξη της πλήρους ρωσικής εισβολής, πολίτες του Τατζικιστάν έφτασαν από την Ουκρανία στην Αυστρία και συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2023 ως ύποπτοι για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βιέννη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα σχεδίασαν μια επίθεση χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και τουφέκια Καλάσνικοφ στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

Ανάλυση της αλληλογραφίας των υπόπτων μέσω Facebook, ήταν μέρος της ίδιας δομής που ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα - παρακλάδι του ISIS.

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία: Δημοσιεύτηκε λίστα με 119 ονόματα

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας της Περιφέρειας της Μόσχας δημοσίευσε λίστα με 119 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Νωρίτερα, η υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας της Μόσχας, Λιουντμίλα Μπολάταεβα, δήλωσε ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση, 97 άτομα βρίσκονταν σε νοσοκομεία. Τους παρέχεται ειδική ιατρική περίθαλψη στην περιοχή της Μόσχας, καθώς και σε ομοσπονδιακά κέντρα.

Μάλιστα, σχεδόν 500 άτομα ιατρικό προσωπικό από την περιοχή της Μόσχας προσλήφθηκαν επιπλέον για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Συγκεκριμένα, 245 γιατροί και 239 παραϊατρικοί και νοσηλευτές προσλήφθηκαν επιπλέον για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε όσους τραυματίστηκαν.

Οι αυστριακές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι «υπάρχει μεγάλος αριθμός υπόπτων που λέγεται ότι έφτασαν στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας».

Τέσσερις ύποπτοι στο δικαστήριο

Παράλληλα, τέσσερις ύποπτοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο της Μόσχας κατηγορούμενοι για την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall την Παρασκευή, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 137 άνθρωποι.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα