Κέιτ Μίντλετον: Πώς ο Ουίλιαμ ανακάλυψε ότι η σύζυγός του έχει καρκίνο

Κέιτ Μίντλετον: Πώς ο Ουίλιαμ ανακάλυψε ότι η σύζυγός του έχει καρκίνο

Ο Ουίλιαμ αναμένεται να αποσυρθεί από τα καθήκοντα της πρώτης γραμμής.

Λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη παρουσία του στην επιμνημόσυνη τελετή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ενημερώθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ότι η σύζυγός του Κέιτ, έχει καρκίνο και αποσύρθηκε πριν παραστεί.

Μάλιστα η απουσία του Πρίγκιπα της Ουαλίας από την εκδήλωση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ στις 27 Φεβρουαρίου είχε προκαλέσει απορίες, αλλά η αποκάλυψη απόψε για την υγεία της πριγκίπισσας εξηγεί τον λόγο που απείχε.

Αποσύρεται από τα καθήκοντα πρώτης γραμμής ο πρίγκιπας.

Λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη παρουσία του στην επιμνημόσυνη τελετή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ενημερώθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ότι η σύζυγός του Κέιτ, έχει καρκίνο και αποσύρθηκε πριν παραστεί.

Μάλιστα η απουσία του Πρίγκιπα της Ουαλίας από την εκδήλωση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ στις 27 Φεβρουαρίου είχε προκαλέσει απορίες, αλλά η αποκάλυψη απόψε για την υγεία της πριγκίπισσας εξηγεί τον λόγο που απείχε.

Αποσύρεται από τα καθήκοντα πρώτης γραμμής ο πρίγκιπας

Ο Ουίλιαμ αναμένεται να αποσυρθεί από τα καθήκοντα της πρώτης γραμμής προκειμένου να φροντίσει τα παιδιά τους καθώς η γυναίκα του αναρρώνει. Όλο το παλάτι είναι ήδη από νάω του, πιο συσπειρωμένο από ποτέ για να δώσει δύναμη και κουράγιο στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Ήδη ο πρίγκιπας έχει ήδη προσαρμόσει τα βασιλικά του καθήκοντα για να αφιερώνει ακόμη περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του μετά την πρώτη εισαγωγή της Κέιτ στην κλινική του Λονδίνου τον Ιανουάριο.

Παγκόσμιο σοκ

Αμέσως μετά την προβολή του βιντεοσκοπημένου μηνύματος της πριγκίπισσας τα ΜΜΕ παγκοσμίως πρόβαλαν στο πρώτο τους θέμα την είδηση.

Συγκεκριμένα η Daily Mail γράφει στον τίτλο: Η Κέιτ αποκάλυψε πως έχει καρκίνο. Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, γενναία αν ανακοίνωσε πως δίνει μάχη με την ασθένεια και κάνει χημειοθεραπείες», προσθέτοντας την φράση της: «θα είμαι καλά».

«Η Κάθριν, πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει καρκίνο» αναφέρει στον τίτλο του το CNN, το οποίο το ανέδειξε σε πρώτο θέμα.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέει ότι κάνει θεραπεία για τον καρκίνο» σχολιάζει το BBC.

Η Independent τονίζει: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε την προσωπική μάχη της με τον καρκίνο σε ένα γενναίο μήνυμα σε βίντεο»

Η Corriere de la Serra έχει επίσης πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση της Μίντλετον.

Η ανακοίνωση της Κέιτ Μιντλετον 

Με ένα βίντεο στο instagram η Κέιτ Μιντλετον  ανακοίνωσε  ότι διαγνώστηκε μα καρκίνο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εμφανίζεται χαμογελαστή καθιστή σε ένα παγκάκι στο Ουίνδσορ, όπως αποκαλύπτει η περιπέτεια με την υγεία της άρχισε τον Ιανουάριο, όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος.

«Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε σοβαρή εγχείρηση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, από τις μετέπειτα εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής» επισημαίνει. 

«Ξεκίνησα προληπτική χημειοθεραπεία»

«Αυτό φυσικά ήταν ένα τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό   οικογένειας μας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι' αυτούς και για να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι καλά. Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου» είπε. «Το να έχω τον Γουίλιαμ στο πλευρό μου είναι επίσης μεγάλη παρηγοριά.  Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που μου έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας» πρόσθεσε.

Η Κέιτ Μίντλετον κλείνει το βίντεο της ζητώντας από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της οικογένειας αυτή τη δύσκολη στιγμή και διαβεβαιώνει ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της. «Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα ενώ ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωσή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ολόκληρη η δήλωση της Κέιτ Μίντλετον

«Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, στο Λονδίνο, και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν σχετιζόταν με τον καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα ενημέρωσε ότι Θα πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρειάστηκε χρόνος. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με έναν τρόπο αυτό είναι κατάλληλο για αυτούς, και για να τους καθησυχάσω ότι θα είμαι εντάξει.

Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου.

Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει πολλά και για τους δύο.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα μπορέσω , αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη αποκατάσταση...

Αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα