Γάζα: Εικόνες φρίκης στο κέντρο της πόλης μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Γάζα: Εικόνες φρίκης στο κέντρο της πόλης μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Στο μέτωπο της Γάζας, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νουσεϊράτ και πολλοί τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό, λίγες ώρες μετά την έγκριση του σχεδίου για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Εικόνες φρίκης στο κέντρο της Γάζας. Διασώστες σκάβουν με γυμνά χέρια κάτω από τα ερείπια για να βρουν επιζώντες και τα καταφέρνουν. Aπεγκλωβίζουν παιδιά, άνδρες και γυναίκες. Άλλοι όμως ανασύρονται νεκροί.

Μόνο σε αυτόν τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν 36 μέλη μίας οικογένειας, σύμφωνα με τη Χαμάς. Δεκάδες σοροί, κυρίως παιδιών και γυναικών, κείτονται στον προαύλιο χώρο ενός σπιτιού στη Νουσεϊράτ.

Την ίδια ώρα, εξανεμίζονται οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε τη νέα πρόταση της Χαμάς. Ενώ, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από την Ουάσιγκτον, ο Νετανιάχου ενέκρινε το σχέδιο για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε μία μεγάλη επίθεση στη Ράφα που δεν περιλαμβάνει ένα αξιόπιστο, εφικτό σχέδιο για την μέριμνα και την ασφάλεια των περισσότερων από ένα εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας που έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα», είπε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας ΗΠΑ.

Χθες το βράδυ έφτασε στη Γάζα το πλοίο με περίπου 200 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για τους εξαθλιωμένους Παλαιστίνιους. Από την Κύπρο ετοιμάζεται να αποπλεύσει δεύτερο σκάφος που θα μεταφέρει άλλους 500 τόνους.

Την ίδια ώρα, γιατροί στη Γάζα κρούουν των κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως τα μωρά που γεννιούνται που γεννιούνται έχουν πολύ μικρότερο βάρος από το κανονικό.

«Οι γιατροί δεν βλέπουν πλέον μωρό κανονικού μεγέθους. Αντιθέτως βλέπουν περισσότερο βρέφη που γεννιούνται νεκρά και περισσότερους θανάτους νεογνών που προκαλούνται εν μέρει από τον υποσιτισμό και την αφυδάτωση», είπε εκπρόσωπος UNFPA.

Κάποιες οικογένειες φεύγουν από το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και πάνε νοτιότερα γιατί δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε γάλα.

«Δεν υπάρχει δουλειά, λεφτά και φαγητό. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχουν φούρνοι, αλεύρι, δεν είναι τίποτα διαθέσιμο. Θα πάω στη Ράφα μήπως βρω κάτι να ταΐσω τα παιδιά μου».

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Λωρίδας βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα