Γάζα: Παγκόσμια κατακραυγή για το αιματοκύλισμα σε διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας

Γάζα: Παγκόσμια κατακραυγή για το αιματοκύλισμα σε διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας

Διεθνή κατακραυγή προκαλεί το αιματοκύλισμα στην Λωρίδα της Γάζας, με δεκάδες νεκρούς, στη διάρκεια διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εν μέσω πυρών, χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι προσπαθούν να πάρουν λίγα τρόφιμα, σε σημείο διανομής, στην πόλη της Γάζας.

Κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό πως εξακολουθεί να ανοίγει πυρ εναντίον τους, μόνο λίγες ώρες, μετά το θάνατο τουλάχιστον 117 ανθρώπων και τον τραυματισμό οκτακοσίων, από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά.

Ο ισραηλινός στρατός επιμένει, πως τα περισσότερα από τα θύματα ποδοπατήθηκαν ή παρασύρθηκαν από τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ παραδέχτηκε πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, μετά το αιματοκύλισμα στην Γάζα.

Στην Γαλλία, ο Πρόεδρος Μακρόν ζήτησε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα, δηλώνοντας πως άμαχοι έγιναν στόχος Ισραηλινών στρατιωτών.

Το δράμα των αμάχων αποτυπώνεται στο πρόσωπο αυτού του αγοριού. Το παιδί παρέμεινε, επί εννέα ημέρες, εγκλωβισμένο στα ερείπια του σπιτιού του, που βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό. Οι διασώστες το μετέφεραν στο νοσοκομείο αφυδατωμένο, με εμφανή τα σημάδια από την ασιτία.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα