Αλεξέι Ναβάλνι: Έδειξαν τη σορό του στη μητέρα του μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του

Αλεξέι Ναβάλνι: Έδειξαν τη σορό του στη μητέρα του μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του

Για πρώτη φορά από την ανακοίνωση του θανάτου του, η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της είπε πως οι ρωσικές αρχές την άφησαν μεν να δει τη σορό του γιου της.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του γιου της στις φυλακές της Σιβηρίας, η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι κατάφερε να δει τη σορό του.

«Χθες το βράδυ με πήγαν κρυφά στο νεκροτομείο και μου έδειξαν τον Αλεξέι. Οι ερευνητές λένε πως ξέρουν τα αίτια του θανάτου του».

Όμως, όπως λέει, οι ρωσικές Αρχές αρνούνται να της παραδώσουν τη σορό.

«Αντ’ αυτού με εκβιάζουν και θέτουν όρους για το πού, πότε και πώς πρέπει να ταφεί ο Αλεξέι. Αυτό είναι παράνομο. Θεωρώ ότι δέχονται εντολές είτε από το Κρεμλίνο είτε από την Κεντρική Επιτροπή Ερευνών. Θέλουν η ταφή να γίνει κρυφά χωρίς δημόσιο προσκύνημα. Θέλουν να με πάνε στην άκρη του νεκροταφείου, να μου δείξουν έναν νέο τάφο και να μου πουν: Εδώ αναπαύεται ο γιος σας. Δεν το δέχομαι».

Το πιστοποιητικό θανάτου γραφεί «φυσικά αίτια»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, στο πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Την ίδια ώρα, φορώντας πλήρη εξάρτυση ο Βλαντίμιρ Πούτιν πιλοτάριζε το νέο ρωσικό  βομβαρδιστικό αεροσκάφους TU – 160M.

Μετά την πτήση που διήρκεσε μισή ώρα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως το υπερηχητικό αεροπλάνο είναι έτοιμο να ενταχθεί στον εναέριο στόλο του ρωσικού στρατού.

Μόλις προσγειώθηκε έπιασε άλλο τιμόνι και οδήγησε νέο μοντέλο φορτηγού ρωσικής κατασκευής.

Το πήγε για ανεφοδιασμό σε ένα βενζινάδικο όπου ξεναγήθηκε ενώ δεν άφησε αναπάντητο τον χαρακτηρισμό που του απηύθυνε ο Αμερικανός ομόλογός του μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση.

«Υπάρχουν τρελοί σκύλας γιοι, όπως αυτός ο Πούτιν και άλλοι. Πρέπει πάντα να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικής σύγκρουσης όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι το κλίμα».

«Πρόσφατα είπα ότι θα συνεργαστούμε με όποιον εκλεγεί όμως θεωρώ ότι για τη Ρωσία ο Μπάιντεν είναι ο πιο κατάλληλος υποψήφιος. Κρίνοντας από όσα έχει πει θεωρώ πως έχω απόλυτο δίκιο», απάντησε ο Πούτιν.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το Κρεμλίνο δεν θα επιτρέψει μια δημόσια κηδεία του Ναβάλνι, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε διαμαρτυρία, μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα