Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι «δεν θα δεχθεί» τις απαιτήσεις της Χαμάς για τους ομήρους

Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι «δεν θα δεχθεί» τις απαιτήσεις της Χαμάς για τους ομήρους

«Όχι» του ισραηλινού πρωθυπουργού στους όρους της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι «δεν θα δεχθεί» τις απαιτήσεις της Χαμάς σε σχέση με τους ομήρους που συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

«Η Χαμάς έχει απαιτήσεις που δεν θα δεχθούμε» δήλωσε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια συνάντησης βουλευτών του κόμματός του, προσθέτοντας ότι οι όροι μιας ενδεχόμενης συμφωνίας «πρέπει να είναι όμοιοι με αυτούς της προηγούμενης» συμφωνίας εκεχειρίας τον Νοέμβριο.

«Η ολοκληρωτική νίκη του Ισραήλ θα επιφέρει καίριο πλήγμα στη Χαμάς»

Ο Νετανιάχου δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι μια «ολοκληρωτική νίκη» του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας θα επιφέρει «καίριο πλήγμα» στη Χαμάς, αλλά και στο Ιράν και τους συμμάχους του.

«Η ολοκληρωτική νίκη είναι αναγκαία γιατί αυτή εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ (…). Μια ολοκληρωτική νίκη θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον “άξονα του κακού” που είναι το Ιράν, η Χεζμπολάχ, οι Χούθι και φυσικά η Χαμάς», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε συνάντηση με στρατιωτικούς, σύμφωνα με το γραφείο του.

Χωρίς μια τέτοια νίκη, ανέφερε, «οι (Ισραηλινοί) που έχουν εκτοπιστεί δεν θα επιστρέψουν (σπίτια τους). Η επόμενη σφαγή θα μπορούσε να είναι απλά θέμα χρόνου και το Ιράν, η Χεζμπολάχ και άλλοι θα αποκτήσουν κέρδη εδώ και θα καταστρέψουν τη Μέση Ανατολή».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα