Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για σκληρές επιθέσεις κατά του Ιράν - Στόχος υποδομές και προσωπικό σε Ιράκ, Συρία

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για σκληρές επιθέσεις κατά του Ιράν - Στόχος υποδομές και προσωπικό σε Ιράκ, Συρία

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στο CBS News πως έχουν εγκριθεί τα σχέδια για μια σειρά επιδρομών εναντίον στόχων εντός του Ιράκ και της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων θέσεων και εγκαταστάσεων του Ιράν στις δύο αυτές χώρες.

Τα πλήγματα, όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, θα αποτελούν την προαναγγελθείσα απάντηση για τις επιθέσεις κατά αμερικανικών δυνάμεων από «πληρεξούσιες» ένοπλες οργανώσεις της Τεχεράνης που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως για την αιματηρή επίθεση σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, στη Ιορδανία, στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις αμερικανικοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμη.

Την ευθύνη για την εν λόγω επίθεση ανέλαβε ένοπλη οργάνωση που δρα στο Ιράκ υπό την υποστήριξη του Ιράν. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πριν από ένα 24ωρο πως οι αποφάσεις για τα αντίποινα έχουν ήδη ληφθεί, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το είδος και τους στόχους των χτυπημάτων.

Όταν ρωτήθηκε εάν το Ιράν ήταν υπεύθυνο για την επίθεση στην αμερικανική βάση, ο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Είναι υπεύθυνο με την έννοια ότι προμηθεύει τα όπλα» σε αυτούς που πραγματοποιούν τις επιθέσεις.

Ο καιρός θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το χρονοδιάγραμμα των χτυπημάτων, είπαν οι αξιωματούχοι στο CBS News, καθώς οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πλήγματα σε κακές καιρικές συνθήκες, αλλά προτιμούν να έχουν καλύτερη ορατότητα επιλεγμένων στόχων ως προστασία από ακούσια χτυπήματα αμάχων που ενδέχεται να ξέφυγε στην περιοχή την τελευταία στιγμή.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα