Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο

Την ευθύνη για το πυραυλικό χτύπημα στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα ανέλαβαν οι Χούθι.
Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπός τους, «οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης κατά του ελληνόκτητου πλοίου, που κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με πλήθος κατάλληλων ναυτικών βλημάτων και το χτύπημα έγινε απευθείας. Η επιχείρηση στόχευσης ήρθε αφού το πλήρωμα του πλοίου απέρριψε προειδοποιητικές κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων πύρινων προειδοποιητικών μηνυμάτων.

»Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την απόφαση για την αποτροπή της ισραηλινής ναυσιπλοΐας ή εκείνων που συνδέονται με τον ισραηλινό εχθρό στο Κόκκινο και Αραβικό Μπαχρέιν μέχρι να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

Το πλοίο
Πρόκειται για το πλοίο «Ζωγραφιά», το οποίο πλέει υπό σημαία Μάλτας. Το πλοίο έχει υποστεί περιορισμένες υλικές ζημιές από το χτύπημα, αλλά παραμένει αξιόπλοο.

Στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας δεν υπάρχουν τραυματισμοί και τα 24 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα