ΗΠΑ: Σφοδρή κακοκαιρία – Χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες

ΗΠΑ: Σφοδρή κακοκαιρία – Χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες

Σφοδρή κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις πλήττει τις μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, με απολογισμό τουλάχιστον τρεις νεκρούς, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό της σφοδρής κακοκαιρίας που σαρώνει τις μεσοδυτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με το θερμόμετρο να κάνει βουτιά στους -24 βαθμούς Κελσίου στην Βόρεια Ντακότα, κάτοικοι λένε πως είχαν να δουν δεκαετίες τόσο πολύ χιόνι.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων σε Ουισκόνσιν, Σικάγο και Άϊνταχο.

Στην Αϊόβα, όπου σε δύο 24ωρα ανοίγουν οι κάλπες για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, οι υποψήφιοι για το χρίσμα, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, λόγω του χιονιά.

Στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν 300.000 Αμερικανοί έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 2.000 πτήσεις, ενώ έχουν υπάρξει καθυστερήσεις για άλλες 7.000.

Γαλλία
Στην Γαλλία, η σφοδρή χιονόπτωση στις βόρειες περιοχές, προκάλεσε χάος στους δρόμους της Νορμανδίας.

Αλλά και στις νοτιοανατολικές περιοχές, στη Λυών, το χιόνι κάλυψε στέγες κτιρίων και δρόμους, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο Μουτ, στα σύνορα με την Ελβετία, όπου η θερμοκρασία, το χειμώνα, βρίσκεται διαρκώς υπό το μηδέν.

«Τις τελευταίες ημέρες έκανε πολύ κρύο στη Γαλλία. Αν υπάρχει ένα μέρος που έχει κρύο και δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν, είναι αυτό που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, το Moυτ και είναι το πιο κρύο χωριό της Γαλλίας», είπε ένας κάτοικος.

Τουρκία
Στην Τουρκία, δεκάδες αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει τις νοτιοανατολικές περιοχές.

Στην επαρχία Μπινγκιόλ το χιόνι ξεπέρασε τα τέσσερα μέτρα. Τα σχολεία σε ολόκληρη την περιφέρεια παρέμειναν κλειστά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε και για την Κωνσταντινούπολη, για τα επόμενα 24ωρα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα