Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη τα Χριστούγεννα - Τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη τα Χριστούγεννα - Τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη την περίοδο των Χριστουγέννων κρούει επίτροπος της ΕΕ, με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα.

Η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον αναφέρει πως ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι τεράστιος. «Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ», είπε.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο σημειώθηκε στο Παρίσι επίθεση, στην οποία σκοτώθηκε ένας Γερμανός τουρίστας και τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνθρωποι. Η Γιόχανσον επεσήμανε ότι «θα διατεθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για την προστασία, για παράδειγμα, των χώρων λατρείας».

«Κόλαση» στη Γάζα
Έπειτα από εβδομάδες άγριων μαχών με τη Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει σήμερα τις επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, εγείροντας ανησυχία για τον κίνδυνο να εκτυλιχθεί «σενάριο βγαλμένο από την κόλαση» για τους αμάχους.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή πως διευρύνει τις επιχειρήσεις σε «όλη» τη Λωρίδα της Γάζας, με άρματα μάχης να αναπτύσσονται κοντά στη Χαν Γιούνις, νέο επίκεντρο των εχθροπραξιών. Η πόλη 200.000 και πλέον κατοίκων υπέστη σφοδρούς βομβαρδισμούς τη νύχτα.

Τη νύχτα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βομβαρδισμούς και σκληρές μάχες κοντά στη Χαν Γιούνις, καθώς και επιδρομές στην κατεύθυνση της Ράφας, στο νότιο άκρο του θυλάκου. Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA από την πλευρά του έκανε λόγο για «πολλούς» νεκρούς στην πόλη της Γάζας, βορειότερα.

Διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους άμαχους στη Γάζα, όπου «όλες οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών» ανεστάλησαν, διότι υπέστη ζημιά «το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικής ίνας στην ισραηλινή πλευρά», ανέφερε ο παλαιστινιακός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός PalTel.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα