Μόναχο: Τεράστια προβλήματα και καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο λόγω χιονοκαταιγίδας

Μόναχο: Τεράστια προβλήματα και καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο λόγω χιονοκαταιγίδας

Χάος επικρατεί στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης με ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας να τα σαρώνει. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Τσεχίας δραματική όμως ήταν η εικόνα στο αεροδρόμιο του Μονάχου όπου εγκλωβίστηκαν και πολλοί Έλληνες.

Ένα παχύ πέπλο χιονιού έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης από τα κεντρικά μέχρι τα βόρεια.

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις είναι τεράστια και οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Πτήσεις αναβάλλονται συνεχώς με συνέπεια Έλληνες επιβάτες να παραμένουν εδώ και 4 ημέρες στον γερμανικό αερολιμένα.

Ακούστε πώς περιγράφει στο MEGA την “Οδύσσεια” που περνάει ο κύριος Αλέξανδρος, εγκλωβισμένος από την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο.

«Η κατάσταση είναι τραγική, κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, μας έδωσαν νερό κάποιοι υπάλληλοι, μας έφεραν κάτι κουβέρτες γιατί κάποια στιγμή μάς έκλεισαν και τη θέρμανση μέσα στο αεροδρόμιο. Την Παρασκευή που ήρθαμε στο Μόναχο μάς έβαλαν στο αεροπλάνο στις 9.30 και μας είπαν ότι θα πετάξουμε και ξαφνικά στις 12.30 το βράδυ μας είπαν ότι δεν θα πετάξουμε, “θα πετάξετε αύριο.

Το Σάββατο υπήρχε τεράστια κακοκαιρία και το αεροδρόμιο του Μονάχου ήταν κλειστό. Την Κυριακή η πτήση των 2 ήρθε και μπήκαν άνθρωποι που είχαν κλείσει για αυτήν την πτήση, εμείς που ήδη ήμασταν εδώ, δεν μας έπαιρνε αυτό το αεροπλάνο. Μας είπαν ότι αν πάτε σε ένα ξενοδοχείο, θα σας δώσουμε κάποια χρήματα πίσω, αλλά όλα τα καταλύματα ήταν γεμάτα.

Ανάμεσα στους πολλούς Έλληνες που υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία, και πολλοί Έλληνες ηλικιωμένοι, αλλά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα ακοής και ομιλίας».

Η Ελένη Χριστοπούλου, σύζυγος επιβάτη ανέφερε: «Μέσα στο αεροδρόμιο άλλοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, άλλοι στα παγκάκια. Χωρίς νερό, χωρίς τροφή. Να μην υπάρχει κάποια ενημέρωση, κάποια βοήθεια σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Ζευγάρι ήταν κωφάλαλοι και προσπαθούσαν να συνεννοηθούν και δεν τους έδινε κανείς σημασία».

Προβλήματα εντοπίστηκαν και σε άλλους αερολιμένες στην κεντρική Ευρώπη, όπως στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ και το αεροδρόμιο της Ζυρίχης, εκεί όπου ανακοίνωσαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω της κακοκαιρίας.

Η κεντρική Ευρώπη έχει παραλύσει και κυρίως η νότια Γερμανία, η Αυστρία, η Τσεχία και η Ελβετία. Πάνω από 15.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στην Τσεχία.

Σε Αυστρία και Ελβετία οι χιονοπτώσεις οδήγησαν τις Αρχές να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο κατολισθήσεων ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μολδαβία.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα