Ισραήλ: Άλλοι 17 όμηροι ελεύθεροι από τη Χαμάς

Ισραήλ: Άλλοι 17 όμηροι ελεύθεροι από τη Χαμάς

Μετά από ένα πολύωρο θρίλερ, τελικώς η Χαμάς προχώρησε στην απελευθέρωση ακόμη 13 Ισραηλινών και τεσσάρων ξένων ομήρων αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Μέλη του Ερυθρού Σταυρού παρέλαβαν μέσα στη νύχτα του 17 ομήρους από πάνοπλα μέλη της Χαμάς. 24 λεπτά πριν από τη λήξη του τελεσιγράφου που το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς για την επιστροφή των ομήρων, 13 Ισραηλινοί και 4 ξένοι υπήκοοι πέρασαν στα Αιγυπτιακά εδάφη από τη Ράφα, νότια της Γάζας.

Στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Χαμάς, κάποιοι καλούνται να χαιρετήσουν φεύγοντας τους ίδιους τους απαγωγείς. Ένα τρομαγμένο και κρύο χαμόγελο σχηματίζεται στα πρόσωπά τους. Οι έξι γυναίκες και τα επτά παιδιά μπήκαν στα λεωφορεία που τους οδήγησαν πρώτα στην Αίγυπτο.

Μετά από μια στάση στο νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο, μπήκαν στο πούλμαν που τους έφεραν πίσω στην ελευθερία. Εκεί, τους περίμεναν οι δικοί τους άνθρωποι. Η 9χρονη Έμιλι χάθηκε στην αγκαλιά του πατέρα της, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό νόμιζε πως είναι νεκρή.

Απελευθερώθηκαν επίσης ο 17χρονος Νόαμ και η 13χρονη αδελφή του Αλμά. Η μητέρα τους δολοφονήθηκε. Ο πατέρας τους είναι ακόμα στα χέρια της Χαμάς.

Στους ομήρους που απελευθερώθηκαν: η 53χρονη Σίρι και η 18χρονη κόρη της, Νόγκα. Η 52χρονη Σάρον και η 12χρονη κόρη της, Νόαμ, η 67χρονη Σόσαν με την 38χρονη κόρη της, Άντι και τα δυο εγγόνια της, η 12χρονη Χίλα και η Μία, 21ενος ετών.

Την ίδια ώρα επέστρεψαν σπίτι τους και 39 Παλαιστίνιοι που ήταν κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές. Στη Δυτική Όχθη, οι κάτοικοι τους επιφύλασσαν υποδοχή ηρώων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα