Ισραήλ: Συγκλονίζει η αγκαλιά της Έμιλι Χαντ με τον πατέρα της - Η 9χρονη είχε απαχθεί από τη Χαμάς

Ισραήλ: Συγκλονίζει η αγκαλιά της Έμιλι Χαντ με τον πατέρα της - Η 9χρονη είχε απαχθεί από τη Χαμάς

Ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι Χαντ, Τόμας Χαντ, μίλησε το βράδυ του Σαββάτου (25/11) για την ανακούφιση που ένιωσε, καθώς επανενώθηκε με την 9χρονη κόρη του, αφού την άφησε ελεύθερη η Χαμάς ύστερα από «έναν μεγάλο και οδυνηρό εφιάλτη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Mirror, ο Τόμας Χαντ μίλησε πριν από τη συγκινητική επανένωσή του με την 9χρονη, η οποία αρχικά εθεωρείτο ότι είχε σκοτωθεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Έτσι, σε μήνυμά του ανέφερε: «Περιμέναμε πάρα πολύ καιρό αυτή τη στιγμή. Κάθε μέρα ήταν ένας μακρύς και επώδυνος εφιάλτης ζωής. Η Έμιλι επιστρέφει επιτέλους στο σπίτι, συντετριμμένη αλλά ολόκληρη.

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν έχω ιδέα τι της έχουν κάνει από τότε που άρπαξαν το καημένο το αθώο κοριτσάκι μου». Ο Τόμας Χαντ είναι ο μοναδικός γονέας της ιρλανδοϊσραηλινής Έμιλι, αφού η μητέρα της πέθανε από καρκίνο, όταν εκείνη ήταν δύο ετών.

Αρχικά, ο Τόμας Χαντ πληροφορήθηκε ότι η 9χρονη κόρη του ήταν μεταξύ των 100 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε επίθεση σε κιμπούτς, κοντά στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου, ενώ επισκέφθηκε έναν φίλο της για να κοιμηθεί εκεί. Ωστόσο, αργότερα έμαθε ότι ήταν ζωντανή και είχε απαχθεί. Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι ο σκύλος της Έμιλι, που λέγεται Τζόνσι, θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της ανάρρωσής της. «Επέμεινα απόλυτα ότι ο σκύλος έπρεπε να έρθει μαζί μου και, προς έκπληξή μου, ο ισραηλινός στρατός συμφώνησε», εξήγησε ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τόμας Χαντ είπε: «Συμφώνησαν ακόμα και να μην την μεταφέρουν από τα σύνορα με ελικόπτερο σε ασφαλές μέρος, επειδή ο σκύλος μπορεί να γίνει λίγο έξαλλος στο ελικόπτερο και η Έμιλι χρειάζεται αυτόν τον σκύλο για την άνεσή της».

Ο πατέρας της 9χρονης Έμιλυ, ακόμα, σημείωσε: «Είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό κορίτσι που αγαπάει τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο – ακόμα και τα μεγάλα σαλιγκάρια που σέρνονται γύρω από το κιμπούτς μας. Η Έμιλυ τα έβαζε στα χέρια της και τα χάιδευε απαλά. Είμαι σίγουρη ότι τελικά θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε όλα τα σωματικά προβλήματα που μπορεί να της έχουν προκληθεί, αλλά τα πράγματα στο μυαλό θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο και προσπάθεια».

Μάλιστα, ο ίδιος συμπλήρωσε το εξής: «Πάντα τόνιζα ότι ο πόνος που περνάω είναι μόνο μια ιστορία από τις εκατοντάδες, γιατί υπάρχουν ακόμα πάνω από 200 αθώοι άνθρωποι, παιδιά και ενήλικες, που κρατούνται σε φρικτές συνθήκες από τη Χαμάς, η οποία θα μπορούσε να τους έχει απελευθερώσει ανά πάσα στιγμή, αλλά τους χρησιμοποιεί ως πιόνια και ανθρώπινες ασπίδες. Αισθάνομαι τόσο ενοχή που την άρπαξαν επειδή την άφησα να πάει να κοιμηθεί με έναν από τους καλύτερους φίλους της, ο οποίος επίσης απελευθερώνεται σήμερα. Στην αρχή μού είπαν ότι η κόρη μου ήταν νεκρή. Τουλάχιστον μπόρεσα να αρχίσω να θρηνώ. Στη συνέχεια, έλαβα αυτό που θεωρούσα τότε πολύ χειρότερα νέα. Επειδή δεν βρήκαν DNA και αίμα, οι Ισραηλινοί πίστευαν ότι την είχαν απαγάγει».

Ακόμα, ο Τόμας Χαντ δήλωσε: «Είχα αυτά τα απαίσια οράματα για το τι θα μπορούσαν να της κάνουν οι τρομοκράτες της Χαμάς και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν χειρότερο και από τον θάνατο. Τώρα θα μάθω την αλήθεια. Αναμένω ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να ξεσπάσει».

Ο Τόμας Χαντ, ο οποίος ζει στο κιμπούτς Μπε'έρι, δήλωσε ότι θα κάνει στην 9χρονη κόρη του, Έμιλι, το καλύτερο πάρτι γενεθλίων. «Έγινε 9 ετών στις 17 Νοεμβρίου, περισσότερο από έναν μήνα αφότου μου την πήραν», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά και τόνισε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν είχε ιδέα ότι ήταν τα γενέθλιά της, εκεί θα είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου και των ημερομηνιών. Έχω ακόμα τα μπαλόνια του πάρτι. […] Θα πάρουμε εκατοντάδες και εκατοντάδες τώρα και θα κάνουμε ένα υπέροχο πάρτι».

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα