Δραματικές ώρες στη Γάζα: Διεκόπη η λειτουργία του νοσοκομείου Αλ Σίφα – Τρία νεογέννητα πέθαναν, 36 ακόμα κινδυνεύουν

Δραματικές ώρες στη Γάζα: Διεκόπη η λειτουργία του νοσοκομείου Αλ Σίφα – Τρία νεογέννητα πέθαναν, 36 ακόμα κινδυνεύουν

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ με στόχους τα νοσοκομεία της Γάζας.

Δραματική είναι η κατάσταση στο Αλ Σίφα, όπου σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους κινδυνεύει η ζωή μωρών και ασθενών που βρίσκονται χωρίς ρεύμα και φάρμακα. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν κατάπαυση πυρός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μιλά για «καταστροφικές συνέπειες».

Σε συνέντευξή του στο BBC o Εμμανουέλ Μακρόν τόνισε πως το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και μωρά, κάνοντας παράλληλα έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Δραματικές στιγμές στη Γάζα

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική. Μόνο στο Αλ Σίφα βρισκονται 50.000 άνθρωποι για να βρουν καταφύγιο, ενώ οι γιατροί δεν έχουν πλέον κανέναν τρόπο να βοηθήσουν τους τραυματίες. Επεμβάσεις γίνονται με τη βοήθεια φακών, ενώ παιδιά που θα έπρεπε να είναι στην εντατική βρίσκονται ακόμη και στο πάτωμα.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, εκφράζουν ανησυχία καθώς δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με τους συνεργάτες τους στο θύλακα. Ο Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τονίζει πως κανένα μέρος στη Γάζα δεν είναι ασφαλές πλέον για τους αμάχους, ενώ και ο απολογισμός από τις επιθέσεις είναι τραγικός. Νορβηγός γιατρός που εργάζεται εδώ και δεκαετίες στη Γάζα κάνει έκκληση να σταματήσουν οι επιθέσεις στα νοσοκομεία. Κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ως συνένοχες στο θάνατο αμάχων. Στην έκκλησή του ακούγονται φωνές – όπως λέει – από τον κόσμο που βρίσκεται σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ζέτα Κονταξή, έχει διακοπεί οριστικά η λειτουργία του νοσοκομείου Αλ Σίφα καθώς δεν υπάρχουν πλέον καύσιμα και δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα με ρεύμα ενώ πληροφορίες μιλούν για τρία νεκρά νεογέννητα που βρίσκονταν σε θερμοκοιτίδα ενώ άλλα 36 κινδυνεύουν.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα