Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση

Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση

Η προσωρινή νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 32χρονης Ελληνίδας, η οποία πέθανε την περασμένη εβδομάδα μετά από αλλαντίαση, επιβεβαίωσε την ασφυξία ως αιτία θανάτου, αν και οι τοξικολογικές αναλύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον θάνατο μιας 32χρονης γυναίκας που δηλητηριάστηκε αφού έφαγε κονσέρβα σαρδέλας σε εστιατόριο του Μπορντό, η προσωρινή έκθεση νεκροψίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος από ασφυξία μπορεί να οφείλεται σε δηλητηρίαση με αλλαντικό οξύ, σύμφωνα με το BFMTV, το οποίο επικαλείται δικαστική πηγή.

 Άνοιξε προανάκριση
Την ίδια ώρα, η εισαγγελία του Μπορντό αποφάσισε να κινήσει προκαταρκτική έρευνα την Παρασκευή για κατηγορίες για ακούσιας σωματικής βλάβης, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διάθεσης στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και της πώλησης αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας Nouvelle-Aquitaine την Παρασκευή, 15 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό σε αυτό το εστιατόριο. Μεταξύ αυτών, 11 νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό.

Οι πληγέντες είναι επτά διαφορετικών εθνικοτήτων: Αμερικανοί, Καναδοί, Γάλλοι, Ιρλανδοί, Έλληνες και Άγγλοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα