Φινλανδία: Δικαίωση για την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν από ανεξάρτητη αρχή για τα πάρτι

Φινλανδία: Δικαίωση για την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν από ανεξάρτητη αρχή για τα πάρτι

Δύο μήνες μετά από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, όταν αποθανατίστηκε να διασκεδάζει σε πάρτι, η ανεξάρτητη αρχή της χώρας δικαίωσε την πρωθυπουργό κρίνοντας ότι αυτές οι ιδιωτικές στιγμές δε συνιστούν αμέλεια καθήκοντος.

Τα βίντεο από το ξεφάντωμα της πρωθυπουργού σε φιλικό σπίτι αλλά και σε νυχτερινό κέντρο, έκαναν τον γύρο όλου του κόσμου τον περασμένο Αύγουστο φέρνοντας σε δύσκολη θέση την πρωθυπουργό της Φινλανδίας.

Η Σάνα Μαρίν επέμεινε από την αρχή ότι δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ούτε κάτι άλλο μεμπτό, πέρα από το να διασκεδάζει με φίλους και με φίλες στον ελεύθερο χρόνο της, όπως κάθε άνθρωπος.

«Έχω και εγώ ανάγκη από χαρά, φως και διασκέδαση μέσα στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε. Έστω και αν αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες ή βίντεο τα οποία προσωπικά δεν ήθελα να δω ούτε εγώ. Αλλά δεν ήθελα να τα δείτε ούτε και εσείς».

Αθώα για τα πάρτι

Δύο μήνες μετά το σκάνδαλο, η ανεξάρτητη αρχή της Φινλανδίας που ερεύνησε την υπόθεση, έκρινε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η πρωθυπουργός παραμέλησε τα καθήκοντά της, ούτε ότι προέβη σε παράνομες πράξεις.

Η 36χρονη πρωθυπουργός υπεβλήθη σε τεστ για ναρκωτικά που βγήκε αρνητικό. Η ηθική και κοινωνική διάσταση των δραστηριοτήτων της στον ελεύθερο χρόνο της μπορεί να συζητηθεί στο κοινοβούλιο, όμως σε τελική ανάλυση η πολιτική λογοδοσία γίνεται σε δημοκρατικές εκλογές, έκρινε ο ανεξάρτητος δικαστής.

Πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα