Φλόριντα: Πάνω από 40 θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Ίαν

Φλόριντα: Πάνω από 40 θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Ίαν

O κυκλώνας Ίαν που προκάλεσε πρωτοφανείς καταστροφές στη Φλόριντα υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα πλήττοντας και τη Νότια Καρολίνα. Η έκταση των ζημιών στη Φλόριντα είναι ανυπολόγιστη ενώ άγνωστος είναι και ο αριθμός των θυμάτων.
Περισσότερο από δύο 24ωρα από τότε που σάρωσε τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίαν τίποτα δεν είναι το ίδιο. Δρόμοι και σπίτια παραμένουν κάτω από τα νερά.

Πλοία αγκυροβολημένα σε μαρίνες βρέθηκαν στη στεριά. Στο Ορλάντο κανένας πολίτης δεν μπορεί να κινηθεί εάν δεν έχει βάρκα.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα σπίτια τους. Άλλοι μπορεί να χάθηκαν μαζί με τα σπίτια τους καθώς ο κυκλώνας τα παρέσυρε στη θάλασσα.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι πάνω από 45, σύμφωνα με το CNN.

Οι αρχές της Φλόριντα αλλά και ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσαν ότι οι καταστροφές που έχει προκαλέσει ο Ίαν είναι από τις χειρότερες» στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέχρι στιγμής ο προσωρινός απολογισμός των ζημιών είναι 50 δις δολάρια. Ο κυκλώνας Ίαν, παρά την υποβάθμιση του σε καταιγίδα πλήττε με σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις την τη Νότια Καρολίνα,

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να συμμορφωθούν με τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών για σύνεση και να μην οδηγούν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα