Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση - Δεν μπλοφάρω με τα πυρηνικά

Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση - Δεν μπλοφάρω με τα πυρηνικά

Άμεση μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς εντείνεται η αντεπίθεση του Κιέβου στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση για την «αντιρωσική» της στάση, όπως είπε, και απείλησε με χρήση πυρηνικών όπλων.
Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει 300.000 εφέδρους στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν στο οποίο ανακοίνωσε μερική επιστράτευση.

«Επαναλαμβάνω: Μιλάμε μόνο για μερική επιστράτευση. Θα επιστρατευθούν μόνο άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη στρατιωτική εφεδρεία. Και κυρίως όσοι έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις και έχουν στρατιωτική εξειδίκευση και την αντίστοιχη εμπειρία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η απόφαση ανακοινώθηκε ενώ η ουκρανική αντεπίθεση προχωρά και το Κίεβο υποστηρίζει πως, έχει ανακαταλάβει 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους από τους Ρώσους εισβολείς.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση πως με τις συνεχείς προμήθειες όπλων στην Ουκρανία «ξεπέρασε κάθε όριο στην επιθετική πολιτική της κατά της Ρωσίας» την οποία προσπαθεί να διαλύσει, όπως είπε, και απείλησε με χρήση πυρηνικών όπλων.

«Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα τα οποία διαθέτουμε για την υπεράσπιση της Ρωσίας και των ανθρώπων μας. Δεν μπλοφάρω», συνέχισε ο Πούτιν.

«Όσοι προσπαθούν να μας εκβιάσουν με χρήση πυρηνικών όπλων πρέπει να ξέρουν ότι «οι επικρατούντες άνεμοι μπορούν να στραφούν και προς τη δική τους κατεύθυνση» , ξεκαθάρισε.

Την ίδια ώρα, σε σχεδόν 6.000 ανέβασε τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Πρόκειται για τα πρώτα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει η Μόσχα από τον περασμένο Μάρτιο υποστηρίζοντας παράλληλα ότι, θα θύματα της ουκρανικής πλευράς ανέρχονται σε 61.000.

Στο διάγγελμα του ο Πούτιν είπε ακόμη ότι, η Μόσχα στηρίζει τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων για την ένωση με τη Ρωσία που ανακοίνωσαν οι ηγέτες των Ρωσόφωνων αποσχιστών και οι διοικητές των περιοχών που κατέλαβε η Ρωσία στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα