Πολιτικη Διπλό παιχνίδι Ερντογάν με Ρωσία και ΗΠΑ

Πολιτικη Διπλό παιχνίδι Ερντογάν με Ρωσία και ΗΠΑ

Με το δυτικό του «κουστούμι» εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν επί αμερικανικού εδάφους σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι χαριεντισμοί του με τον Πούτιν στην πρόσφατη διάσκεψη του Συμφώνου της Σαγκάης.
Μαζί με τον Τούρκο πρέσβη, σε μια καλά σχεδιασμένη επίθεση γοητείας, έκανε την κυριακάτικη βόλτα του στο Central Park στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Χαμογελαστός και αναπάντεχα προσιτός, έκατσε στα παγκάκια και συνομίλησε με τους Νεοϋορκέζους που ξαφνιασμένοι βρισκόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αντάλλαξε χειραψίες και έβγαλε selfie σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και να ξεκινήσει το «ξεπάγωνα» των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είχε πρόβλημα λίγες ώρες νωρίτερα να περπατάει αγκαζέ με τον πρόεδρο Πούτιν σαν δύο καλοί φίλοι και παράλληλα να δέχεται με ευχαρίστηση τα καλά λόγια του Ρώσου προέδρου.

«Η Τουρκία έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες χώρες διανομής των πηγών ενέργειας μας, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού αερίου ,όχι μόνο για τις δίκες της ανάγκες αλλά και για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Διπλό παιχνίδι Ερντογάν
Το διπλό παιχνίδι του Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως δεν αρέσει στη δύση που πλέον αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τις κινήσεις της Άγκυρας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας μεταβαίνουν στις ΗΠΑ με στόχο να ενημερωθούν φίλοι και σύμμαχοι για την τουρκική επιθετικότητα και τον νεομουσουλμανικό αναθεωρητισμό που επιδιώκει.

Απόφαση ορόσημο
Το τέλος του εμπάργκο όπλων μετά από 35 χρόνια που αποφάσισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κυπριακή δημοκρατία προκάλεσε την οργή της Άγκυρας που για άλλη μια φορά κατέφυγε σε απειλές.

«Πρέπει να αλλάξει το συντομότερο αυτή την απόφαση η οποία θα βλάψει την ειρήνη στην περιοχή και θα διαιωνίσει το αδιέξοδο. Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να εκπληρώνει με αποφασιστικότητα τις υποχρεώσεις της για το περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο νησί», είπε ο Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρος Τουρκίας.

Η Λευκωσία αθόρυβα και προσεχτικά προχωρά ανεμπόδιστα στον σχεδιασμό της για την αμυντική θωράκιση της Μεγαλονήσου, στοχεύοντας παράλληλα με την εμπλοκή των ΗΠΑ στην ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου.

Ιδιαίτερα αμήχανος εμφανίστηκε και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ο οποίος σχολίασε ότι η προμήθεια οπλικών συστημάτων από την Κυπριακή δημοκρατία απειλούν στην ουσία την ίδια την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα