Κωνσταντινούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση στο ελληνικό νοσοκομείο

Κωνσταντινούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση στο ελληνικό νοσοκομείο

Εφιαλτικές εικόνες από μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο συγκρότημα του ελληνικού νοσοκομείου και γηροκομείου του Μπαλουκλί, στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση. Έγινε εκκένωση ασθενών και ηλικιωμένων, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες.

Γύρω στις 14:20 η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ελληνικό νοσοκομείο «Βαλουκλή» της Κωνσταντινούπολης τέθηκε υπό έλεγχο, αφού όμως κατέστρεψε την οροφή του ιστορικού κτηρίου, μεταδίδει το ΚΥΠΕ.
 
Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Ασθενείς του νοσοκομείου είχαν απομακρυνθεί και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης. Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το «CNN Türk», 104 άτομα.

 Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου. Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

 Συγκλονιστικές εικόνες της εκκένωσης

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες με την εκκένωση του Ελληνικού Νοσοκομείου του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από την φωτιά που ξέσπασε σήμερα (4/8) το μεσημέρι. Ευτυχώς υστέρα από περίπου δύο ώρες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες.

Χρειάστηκε πριν να μεταφερθούν οι 104 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε αυτό. Αυτό έγινε με τα χέρια με αναπηρικά καροτσάκια ακόμη και στην πλάτη του προσωπικού. Οι εικόνες που καταγράφηκαν συγκλονίζουν και κάνουν όπως είναι φυσικό τον γύρο του διαδικτύου και των social media.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO