Δραματική διάσωση μεταναστών από τη Λιβύη στην Ιταλία

Δραματική διάσωση μεταναστών από τη Λιβύη στην Ιταλία

Μια δραματική επιχείρηση διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε στη Μεσόγειο. Σοκ προκαλούν εικόνες από μία τρομακτική κατολίσθηση, που έγινε σε εθνική οδό, στη βορειοανατολική Τουρκία..

Δεκάδες άνθρωποι πάλευαν ένα μερόνυχτο να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας. Πρώτη φροντίδα των διασωστών που φτάνουν στον τόπο του ναυαγίου είναι τα παιδιά. Αυτό το μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή… Δυο μάνες είπαν ότι είδαν τα δικά τους παιδιά να χάνονται στα κύματα, μετά την έκρηξη και πυρκαγιά στη βάρκα με την οποία προσπαθούσαν να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ρεπορταζ στο megatv οι διασώστες της Οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα έσωσαν 70 ανθρώπους, 30 αγνοούνται. Μια έγκυος υπέκυψε πάνω στο πλοίο των διασωστών, που καλούν την Ιταλία και τη Μάλτα να επιτρέψουν την αποβίβαση των προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με την οργάνωση, περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν χαθεί στη Μεσόγειο τους τελευταίους 6 μήνες, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

Μια τρομακτική κατολίσθηση έγινε στη βορειοανατολική Τουρκία, σε εθνική οδό που καταπλακώθηκε από βράχους και χώματα. Μεγάλοι βράχοι ξεκόλλησαν από την πλαγιά του βουνού, συνέθλιψαν φορτηγά και ΙΧ στην ορεινή περιοχή Κεμάλπασα, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίσθηκαν. Αν κρίνει κανείς από το μέγεθος της κατολίσθησης και τα αυτοκίνητα που καταπλακώθηκαν τα θύματα θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερα. Ευτυχώς οι φόβοι των αρχών διαψεύσθηκαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα