Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με προκλητικές ενέργειες

Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με προκλητικές ενέργειες

Νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η Άγκυρα, με το Συμβούλιο Ασφαλείας να συνεδριάζει και σε επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει πως η Ελλάδα είναι αυτή που προχωρά σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο

Συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, συζητήθηκαν οι «σταδιακά αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο», η οποία, όπως αναφέρει, «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο αλλά και τις Συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «εξετάστηκαν οι προσπάθειές της να εκμεταλλευτεί τις συμμαχίες στις οποίες πρέπει να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας». Τονίστηκε επίσης πως «θα διατηρηθεί δίχως συμβιβασμούς η αποφασιστική στάση μας για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του έθνους μας».

Αναφορικά με το αίτημα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας, στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι «η Τουρκία, η οποία εκπληρώνει πάντα τις υποχρεώσεις της στο πνεύμα του ΝΑΤΟ με βάση το δίκαιο στις διεθνείς συμμαχίες, αναμένει την ίδια ευθύνη και ειλικρίνεια από τους συμμάχους της.

Επίσης απευθύνει «έκκληση προς τις χώρες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο υποστηρίζοντας την τρομοκρατία, να βάλουν τέλος σε αυτή τη στάση και να λάβουν υπόψη τις ευαισθησίες της Τουρκίας για την ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα