Αδιανόητη τραγωδία στη Σενεγάλη: Νεκρά 11 νεογέννητα από φωτιά σε μαιευτήριο

Αδιανόητη τραγωδία στη Σενεγάλη: Νεκρά 11 νεογέννητα από φωτιά σε μαιευτήριο

Αδιανόητη τραγωδία στη Σενεγάλη όπου έχασαν τη ζωή τους 11 νεογέννητα όταν ξέσπασε φωτιά σε δημόσιο νοσοκομείο στην Τιβαουάν, περίπου 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντακάρ. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα το νοσοκομείο είχε εγκαινιαστεί πρόσφατα.

«Μόλις ενημερώθηκα με πόνο και συγκίνηση για τον θάνατο 11 νεογέννητων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τμήμα νεογνολογίας του νοσοκομείου Abdou Aziz Sy Dabakh στην Τιβαουάν. Στις μητέρες τους και στις οικογένειές τους, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου», ανέφερε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Μακί Σαλ στο Twitter.

 
«Τρία μωρά σώθηκαν» διευκρίνισε ο δήμαρχος της Τιβαουάν, Ντεμπά Ντιόπ. Όπως διευκρίνισε η πυρκαγιά προκλήθηκε «εξαιτίας βραχυκυκλώματος και εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα».

Στις αρχές Απριλίου, άλλη τραγωδία, σε διαφορετικό δημόσιο νοσοκομείο, είχε προκαλέσει σάλο στη Σενεγάλη. Στη Λουγκά στα βόρεια της χώρας έγκυος πέθανε αφού περίμενε μάταια, για ώρες, με οξείς πόνους, να υποβληθεί σε καισαρική. Ο θάνατός της προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ανέδειξε με τραγικό τρόπο τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για την υπόθεση επιβλήθηκε σε τρεις μαίες στις 11 Μαΐου ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή διότι «δεν προσέφεραν βοήθεια σε πρόσωπο που διέτρεχε κίνδυνο» και άλλες τρεις αθωώθηκαν.

Τέσσερα νεογέννητα χάθηκαν στις 25 Απριλίου 2021 σε πυρκαγιά στην πόλη Λινζέρ. Οι αρχές μίλησαν για δυσλειτουργία μονάδας κλιματισμού στη μαιευτική κλινική όπου βρίσκονταν έξι βρέφη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα