Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζει βόμβα στα θεμέλια του ΝΑΤΟ, με την δήλωση του, ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε τρομοκρατικές ομάδες. Δεν θα λέγαμε ναι σε όσους επιβάλλουν κυρώσεις στην ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι διπλωμάτες από τη Φινλανδία και τη Σουηδία δεν χρειάζεται να «μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία προκειμένου να αλλάξουν τη γνώμη της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, είχε γνωστοποιηθεί πως ανώτεροι εκπρόσωποι της Σουηδίας και της Φινλανδίας σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, έτσι ώστε να συνομιλήσουν με την κυβέρνηση της χώρας σχετικά με τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έφερε πάλι το παράδειγμα της συμπεριφοράς και της στήριξης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενώ είπε ότι η Συμμαχία υποστηρίζει την Ελλάδα κατά της Τουρκίας και το ίδιο θα γίνει κι αν ενταχθούν η Φινλανδία και η Σουηδία.

Υπενθυμίζεται πως για την ένταξη νέων μελών στο ΝΑΤΟ, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη όλων των υπάρχοντων κρατών-μελών. Υπάρχει, δηλαδή, δικαίωμα βέτο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα