Σύμβουλος Ζελένσκι: Αναμένονται καλές ειδήσεις το σαββατοκύριακο για την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

Σύμβουλος Ζελένσκι: Αναμένονται καλές ειδήσεις το σαββατοκύριακο για την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

Επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση ανθρώπων από τις πολιορκημένες περιοχές της Ουκρανίας σχεδιάζονται για σήμερα, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, ενώ σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία περιμένει καλές ειδήσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου όσον αφορά την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη.

Στους σχεδιαζόμενους διαδρόμους περιλαμβάνονται ένας για ανθρώπους που απομακρύνονται με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς από τη Μαριούπολη και με λεωφορεία για τους κατοίκους της Μαριούπολης που φεύγουν από το Μπερντιάνσκ, δήλωσε η Βερεστσούκ.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι Ολέξι Αρέστοβιτς δήλωσε από την πλευρά του πως «η αντιπροσωπεία μας πέτυχε μια συμφωνία στην Κωνσταντινπούπολη (στη διάρκεια των ουκρανορωσικών ειρηνευτικών συνομιλιών) για απομακρύνσεις αμάχων».

«Πιστεύω πως σήμερα ή ίσως αύριο θα ακούσουμε καλές ειδήσεις για την απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης», πρόσθεσε.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) έστειλε χθες, Παρασκευή, μια ομάδα για να ηγηθεί οχηματοπομπής 54 ουκρανικών λεωφορείων και άλλων ιδιωτικών οχημάτων που θα αναχωρούσε από την πόλη, όμως υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμναν, λέγοντας πως οι συνθήκες καθιστούσαν αδύνατο το εγχείρημα. Η ομάδα της ΔΕΕΣ πρόκειται να προσπαθήσει και πάλι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα