Μυστήριο με την δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς. Η δόση ήταν προειδοποιητική;

Μυστήριο με την δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς. Η δόση ήταν προειδοποιητική;

Παρά το γεγονός ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν παρών σήμερα στις διαπραγματευσεις στην Κωνσατντινούπολη, οι φήμες και τα σενάρια για το εάν δηλητηριάστηκε και μάλιστα από τους Ρώσους, εξακολουθούν να οργιάζουν. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη μιλά ανοιχτά για δηλητηρίαση, συνεργάτες του Βολοντίμιρ Ζελένσκι επίσης λένε ότι οι διαπραγματυετες τους που ήταν μαζί με τον Αμπράμοβιτς τυφλωθηκαν για 24 ώρες, ενώ ο Ρώσος ερευνητής που αποκάλυψε το θέμα στην Wall Street Journal δηλώνει ότι η δόση ήταν προειδοποιητική.

Με τα ακουστικά του στ’ αυτιά, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διακρίνεται να κάθεται δίπλα στον στενό συνεργάτη του Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν να προσπαθεί να ακούσει τη μετάφραση από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Εκ πρώτης όψεως τίποτα δε μαρτυρά ότι ο Ρώσος μεγιστάνας, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις των δύο εμπλεκόμενων πλευρών είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης, στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων στις αρχές Μαρτίου, όπως δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Μεταξύ αυτών ήταν πόνος στα μάτια, απώλεια όρασης ενώ ξεφλούδιζε και το δέρμα του προσώπου και των χεριών τους.

Στις 3 Μαρτίου ο Αμπράμοβιτς πήρε μέρος στις ρωσοουκρανικές συνομιλίες.Σύμφωνα με τον ιστότοπο έρευνας Bellingat, την ίδια μέρα ο Αμπράμοβιτς και 3 άνδρες είχαν συμπτώματα δηλητρηρίασης μεταξύ των οποίων μόλυνση στα μάτια και στο δέρμα.Τα συμπτώματα υποχώρησαν το επόμενο πρωί.

«Υπάρχουν 6 μυστικές ουσίες. Η Ρωσία έχει μια μακρά ιστορία πάνω σε αυτό. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να κάνει.
Τα μόνα που κατανάλωσαν άνδρες ήταν σοκολάτα και νερό», δήλωσε ο Αλεξάντερ Τιτόβ, Ρώσος αναλυτής.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς μάλιστα σύμφωνα με συνεργάτη του φαίνεται πως χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στην Τουρκία.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα, υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, μερικές ώρες πριν την έναρξη των νέων συνομιλιών προειδοποιούσε: «Προτείνω σε όσους συναντηθούν με την ρωσική αντιπροσωπεία να μην φάνε και να μην πιούνε τίποτα. Και κυρίως να μην αγγίξουν οποιαδήποτε επιφάνεια».

Εκπρόσωπος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου επιβεβαίωσε ότι όντως δηλητηριάστηκε.

«Η δόση δεν ήταν αρκετά υψηλή για να σκοτώσει κανέναν από τους τρεις, ο πιο πιθανός στόχος θα ήταν ο Αμπράμοβιτς. Προσφέρθηκε να παίξει αυτό τον ρόλο του έντιμου μεσολαβητή, την ώρα που άλλοι ολιγάρχες προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις από το Κρεμλίνο και επέκριναν τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Ρώσος αναλυτής.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι η δόση ήταν προειδοποιητική.

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται πως είναι αναληθείς οι πληροφορίες για τη δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να κάνει λόγο για πληροφοριακό πόλεμο και ότι οι ειδήσεις θα πρέπει να φιλτράρονται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα