Μαριούπολη - Συγκλονιστική μαρτυρία: Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση – Ο κόσμος λιμοκτονεί

Μαριούπολη - Συγκλονιστική μαρτυρία: Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση – Ο κόσμος λιμοκτονεί

Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση. Τον 21ο αιώνα παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση στην πόλη μου και λιμοκτονούν.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της 27χρονης Βικτώρια η οποία κατάφερε να εγκαταλείψει την Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Η νεαρή κοπέλα μίλησε στο BBC και περιέγραψε πως άφησε πίσω την οικογένειά της βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα χωριό σε απόσταση 20 χιλιομέτρων. Με τρεμάμενη φωνή, η 27χρονη από την Ουκρανία λέει: Η πόλη μου έχει ισοπεδωθεί.

Περιγράφει τους βομβαρδισμούς λέγοντας: «Οι πολίτες πηγαίνουν στα υπόγεια και στα καταφύγια αλλά δεν είναι ασφαλείς. Οι βομβαρδισμοί είναι τόσο σφοδροί που καταστρέφουν και τα καταφύγια».

Η ίδια επιβεβαιώνει ότι η πόλη έχει μείνει χωρίς νερό και τρόφιμα. «Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση. Τον 21ο αιώνα παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση στην πόλη μου και λιμοκτονούν».

 Λέει ακόμα ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει τα μέλη της οικογένειάς της να εγκαταλείψουν την πόλη και ψάχνει τρόπους να το κάνει η ίδια.

«Θα μείνω στην Ουκρανία και θα προσπαθήσω να σώσω την οικογένειά μου στην Μαριούπολη. Η Μαριούπολη είναι η ζωή μου και δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να την εγκαταλείψω όπως και την χώρα μου γιατί το θέλει η Ρωσία».

Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη
Οι ουκρανικές αρχές θα επιχειρήσουν σήμερα την απομάκρυνση κατοίκων της Μαριούπολης κατά μήκος τριών ανθρωπιστικών διαδρόμων, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσούκ.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, η πολύπαθη πόλη στην Αζοφική Θάλασσα υφίσταται επίθεση από ρωσική βόμβα κάθε δέκα λεπτά της ώρας.

Ουκρανία: Επιμένει για συνάντηση με Πούτιν ο Ζελένσκι - Μπάιντεν: Επίθεση με χημικά σχεδιάζει η Μόσχα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα