Μπαράζ εκρήξεων σε Κίεβο, Χάρκοβο. Βίντεο - σοκ με εν ψυχρώ εκτέλεση Ουκρανού πολίτη

Ανελέητα βομβαρδίζεται το Κίεβο, το Χάρκοβο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας. Το σφυροκόπημα των οβίδων είναι ασταμάτητο, ενώ εικόνες σοκ καταγράφονται με Ρώσο στρατιώτη να σκοτώνει εν ψυχρώ άοπλο που είχε σηκώσει τα χέρια για να παραδοθεί.
Πολυκατοικία χτυπήθηκε από οβίδες
Άλλη μία νύχτα κόλασης στο Κίεβο. Μπαράζ εκρήξεων όλη τη νύχτα. Το σφυροκόπημα των οβίδων ανελέητο. Οι σειρήνες δε σταματούν να ηχούν.

Είναι η στιγμή που θραύσμα πυραύλου πέφτει πάνω σε πολυκατοικία. Ένα 12οροφο κτίριο κατοικιών χτυπήθηκε από οβίδες στην περιοχή Σεβτσένκιβσκι στο Κίεβο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 2 άτομα τραυματίστηκαν. Ζημιές υπέστη και ένα γειτονικό κτίριο. Στις φλόγες και μία πολυκατοικία στο Τσερνίγκοφ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Εκρήξεις και στη Ζαπορίζια, κοντά στο σταθμό των τρένων.

Βίντεο – σοκ με την εν ψυχρώ εκτέλεση Ουκρανού πολίτη από Ρώσο στρατιώτη
Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που μετέδωσε το ZDF και δείχνει, Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία να εκτελούν εν ψυχρώ έναν άμαχο ο οποίος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το επίμαχο υλικό καταγράφηκε στις 7 Μαρτίου του 2022 από drone, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Εφιαλτική νύχτα στο Χάρκοβο – Πάνω από 600 σπίτια έχουν καταστραφεί
Εφιαλτική ήταν η νύχτα και στο Χάρκοβο που σφυροκοπείται ανελέητα εδώ και 21 μέρες.

Περισσότερα από 600 σπίτια έχουν καταστραφεί και η πόλη μοιάζει με κρανίου τόπο.

Η στιγμή που ρωσικό τανκ σκοτώνει κάτοικο της Μαριούπολης
Συγκλονίζει το βίντεο – ντοκουμέντο όπου ρωσικό τανκ σκοτώνει κάτοικο της Μαριούπολης.

Φιλορώσοι αυτονομιστές καταγγέλλουν πυραυλική επίθεση
Πυραυλική επίθεση και στο Ντονέτσκ.

Το χτύπημα σημειώθηκε στη Μακεέφκα, περιοχή του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους φιλορώσους αποσχιστές, οι οποίοι λένε ότι οι Ουκρανοί χτύπησαν με πύραυλο.

Τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες περιγράφουν την εμπειρία τους από τα μάχες στο Μικολάιβ.

Συνάντηση Ζελένσκι με τους πρωθυπουργούς Τσεχίας, Σλοβενίας & Πολωνίας
Για πρώτη φορά από τη έναρξη της ρωσικής εισβολής Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των ηγεσιών Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβενίας με τον Ζελένσκι, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί διεθνής «ειρηνευτική δύναμη» στην Ουκρανία.

Ρίγη συγκίνησης από τη φωτογραφία ενός Ουκρανού που προσπαθεί να πάρει μαζί του το σκύλο του
Την ίδια ώρα, ακόμα δύο δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωής τους στο μέτωπο του πολέμου, ενώ ρίγη συγκίνησης προκαλεί η φωτογραφία ενός Ουκρανού που προσπαθεί να πάρει μαζί του το σκύλο του.

Το σκυλί δεν μπορεί να περπατήσει και δεν τον ακολουθεί. Εκείνος γονατίζει και κλαίει. Οι αθώες ψυχές είναι τα μεγάλα θύματα ενός παράλογου πολέμου.

Νέος βομβαρδισμός πολυκατοικίας στο Κίεβο
Νέος βομβαρδισμός πολυκατοικίας έγινε στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, με οβίδα χτυπήθηκε μια πολυκατοικία 12 ορόφων νωρίς το πρωί. Υπάρχουν δύο τραυματίες και 37 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί, σύμφωνα με την ίδια Υπηρεσία.

Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές αναφορές για νεκρούς, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για εγκλωβισμένους. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί ηχούσαν σειρήνες στο Κίεβο, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πύραυλοι ή οβίδες σε μια σειρά γειτονιές της ουκρανικής πρωτεύουσας. Υπενθυμίζεται ότι τις δύο τελευταίες ημέρες στόχος έχουν γίνει κατοικημένες περιοχές, με πυραύλους να χτυπούν πολυκατοικίες.

Από χθες το βράδυ η πόλη είναι σε απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ισχύει μέχρι το πρωί αύριο, Πέμπτη.

Επίθεση Λαβρόφ στη Δύση
Μια δήλωση που δίνει ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την ειρήνη μετά από 21 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

O Ρώσος ΥΠΕΞ μιλώντας για τις νέες συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σήμερα ανέφερε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Μόσχα απαιτεί πλην της ουδετερότητας της Ουκρανίας, ελευθερία χρήσης κάθε γλώσσας στη χώρα, ελευθερία έκφρασης των πολιτών, ασφάλεια των πληθυσμών στην ανατολική Ουκρανία και βεβαίως αποστρατιωτικοποίηση.

Μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία δεν μπορούσε να επιλυθεί ειρηνικά, γιατί η Δύση δεν το ήθελε.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η χώρα του έχει επαφές με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και αποδέχεται και τυχόν διαμεσολάβηση που πρότειναν το Ισραήλ και η Τουρκία, αλλά στη συνάντηση που ο ίδιος είχε στην Αττάλεια με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, δεν άκουσε κάτι διαφορετικό από όσα διακηρύττει το Κίεβο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα