Ζελένσκι: Παιδί πέθανε από αφυδάτωση στη Μαριούπολη λόγω διακοπής νερού

Ζελένσκι: Παιδί πέθανε από αφυδάτωση στη Μαριούπολη λόγω διακοπής νερού

Με ένα νέο δραματικό μήνυμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκια έδωσε μια ακόμα τραγική είδηση στη δημοσιότητα από τον πόλεμο που μαίνεται στην χώρα του, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε , ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση εν μέσω διακοπής νερού στη Μαριούπολη.

Στην πολιορκημένη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

“Μπλοκάρουν σκόπιμα την παροχή τροφής και την παροχή νερού. Διέκοψαν το ρεύμα. Στη Μαριούπολη, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, για πρώτη φορά μετά τη ναζιστική εισβολή, ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση. Ακούστε με, αγαπητοί συνεργάτες! Από αφυδάτωση. Το παιδί πέθανε. Το 2022!» ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει τόσα αεροσκάφη τα τελευταία 30 χρόνια όσο αυτές τις 13 ημέρες στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν ακόμα αρκετοί πύραυλοι για τον τρόμο. Πεντακόσια κιλά βόμβες είναι αρκετά. Να τα πετάξουμε στο Τσερνίχιβ και στο Κίεβο. Οδησσός και Χάρκοβο. Πολτάβα και Ζιτόμιρ. Δεκάδες και δεκάδες πόλεις της Ουκρανίας. Εκατομμύρια και εκατομμύρια πολίτες. 13 μέρες που ακούμε υποσχέσεις. 13 ημέρες που μας λένε ότι θα υπάρξει βοήθεια. Θα υπάρχουν αεροπλάνα…» , είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας στην πόλη Σούμι σε κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο έμεναν πολλές οικογένειες έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετά παιδιά.

Ουκρανία: Σε εξέλιξη η εκκένωση αμάχων -Απομακρύνθηκε το πρώτο κομβόι αμάχων από τη Σούμι 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα